Parkmatik sitemi Elbistan’da yaklaşık 5 ay sonra yeniden uygulanmaya başladı. Saatlik ücreti 1,5 lira olarak belirlenen sitemde ödenmeyen park ücreti, hem POS hem de yazar kasa özelliğine sahip olan cihazlarla otomatik olarak vergi dairesine bildirilecek.
 
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı, sistemin Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan AKBEL A.Ş. tarafından işletilmesi kararını almasının ardından uygulama resmen başladı. Uygulamanın ilk gününde daha önceden çift sıra ve gelişigüzel park edilen araçlarla çoğu zaman tıkanma noktasına gelen caddelerde ciddi anlamda rahatlama sağladığı gözlerden kaçmadı.
  Uygulama hakkında bilgi aktaran AKBEL A.Ş. Elbistan Şube Müdürü Galip Doğan, sistemi hayata geçirmekteki asıl amacın Elbistan trafiğini rahatlatmak olduğunu söyledi.
  Doğan, “Para kazanmaktan ziyade ilk işimiz trafiği rahatlatmak ve insanlarımızın işini kolaylaştırmak. Şehrimize daha modern görüntü kazandırmak istiyoruz. Esnaflarımızdan ve ilgili görevlilerden destek bekliyoruz. Esnaflarımızın uygulama karşısındaki tepkisi çok olumlu. Abonelik sistemi ile çalışmıyoruz. Aracını park eden herkes saatlik ücretini ödeyecek. Engelli vatandaşlarımızın araçlarından belgelerini ibraz edilmesi kaydıyla 4 saate kadar ücret alınmayacak. Ücret ödemeyenler için maliyeyle entegreli sistemimiz sayesinde otomatik olarak borç kaydı gönderilecek. Araç satışında veya herhangi bir satış halinde karşısına çıkacak. Yazar kasa özelliği taşıyan sistemimizde kullanılan fişler gider olarak da gösterilebilecek” şeklinde konuştu.
  Parkmatik sistemi, Dulkadiroğlu, Hamza Akbaş, Ahmet Karacabey, Malatya, Emniyet ve Battalgazi Caddeleri ile İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı ve Hulusi Efendi Bulvarı’nda uygulanacak.

Editör: Haber Merkezi