Afşin Belediyesi çevre düzenleme ve güzelleştirme adına yaptığı mevsimlik çiçek dikim çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

Rabia Parkı, Atilla İmamoğlu Parkı, Atatürk Parkı ve Karabağ Parkı olmak üzere aktif olarak çalışan Afşin Park ve Bahçeler Müdürlüğü yaz aylarının gelmesiyle birlikte çevre düzenlemeleri ve çiçek dikimi işlemine hız verdi.

2017 yılı içerisinde tamamlanan çiçek dikimi ve miktarları ise şöyle: Taflan ağacı 2 bin adet, şimşir ağacı 2 bin 500 adet, Biberiye 9 bin adet, Lavanta, 3 bin 600 adet, Ardıç ağacı, 8 bin adet, Lüks dürüm ağacı 4 bin 800 adet petunya 30 bin adet, Kadife 25 bin adet, diğer tür bitkiler ise 8-10 bin adet çiçek ve ağaç dikimi yapıldı.

Afşin Belediyesi Park ve Bahçeler Personeli Muhsin Atalay, Afşin içerisinde dikimi gerçekleşen tüm çiçek ve fidanların Park ve Bahçeler olarak yetiştirildiğini belirtti.

Atalay, “Afşin Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak geçen yıl ki dağıttığımız fidan sayısı 28 bin civarıydı. Bu yıl kendi rekorumuzu kendimiz kıralım dedik. Fidan dağıtmaya başladığımızda ilk olarak 5 bin fidanla başladık. Bu artarak 62 bin civarına ulaştı. 62 bin fidanın ardından Afşin’deki okullarımız etkinlik yapmaya başladı. Biz 20 bin fidanı da okullarımıza verdik. Şuan dağıttığımız fidan sayısı 82 bin civarında.” Dedi.

Afşin Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak, Orman İşletme Müdürlüğü’nden ciddi şekilde destek gördüklerini belirten Atalay, “Orman İşletme Müdürlüğümüzün Afşin Park ve Bahçeler olarak bizlere desteği çok fazla. Tohumda olsun, fidanda olsun destek alıyoruz. Bizlere vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Afşin bizim Afşin’imiz. Afşin’in daha güzel bir hale gelmesi için her zaman el eleyiz.” İfadelerini kullandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak dikilen çiçek ve ağaç türü hakkında bilgi veren Muhsin Atalay, “Aynı zamanda çiçeklerimizi Afşin Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak yine bizler yetiştiriyoruz. Park ve Bahçelerimize yeteri kadar dikim yaptık. Bu yıl ki dikim yaptığımız çiçek sayısı 55 bin. Bunun 45 bin kadarını biz yetiştirdik. 10 bin tanesini ise tohumlarda hibrit olduğu için yetiştirme şansımız olmadı. 10 bin tane satın almak zorunda kaldık. Yetiştirdiğimiz bu 55 bin çiçeğin 35 binini Rabia Parkına 10 binini Atilla İmamoğlu Parkına ve diğer parklarımıza dikimini yaptık.Çiçeklerimizin veya fidanlarımızın çoğunu çelikleme sistemi ile toprakla buluşturup yetiştiriyoruz.” Açıklamasında bulundu..

En Yoğun Çalışma Alanı Rabia Parkı ve Tematik Park

En yoğun çalışma sahasının Rabia Parkı ve Tematik Park olduğunu söyleyen Atalay, “En yoğun çalışma alanımız Rabia Parkı oldu. Biz Rabia Parkındaki havuzun etrafına lavantalar ektik. Havuzumuzun etrafında lavantalarımız var. Ayriyeten havuzumuzun içerisinde 5-6 tane nilüfer bıraktık.  Havuzumuzun etrafına yine ateş ağaçlarından desen yaptık. Yetiştirdiğimiz çiçeklerden elde ettiğimiz kar sonucu Afşin Park ve Bahçeler Müdürlüğü için mini ekskavatör aldık. Bizim olmazsa olmazımız makinalar. Afşin’i standartlardan kurtaralım, değişik ve güzel şeyler çıkaralım istedik. Bunun için Tematik Parkımızı oluşturduk. Parkımız da çiçeklerin içinde ferah ve güzel bir ortam oluşturduk. Tematik Parkımızda havuzlarımız var, 16 bin çiçek dikimi gerçekleştirdik. Bu 16 bin çiçeğin içerisinde 82 bin türden çiçek mevcut. Sade bir bitkiyle çalışma yapmadık rengarenk olsun istedik. Ayrıca karanfilin sadece kokulu olanını bulduk, seramızda yetiştirdik ve Tematik Parkımıza dikimini yaptık. Kokulu karanfil adedimiz ise bin 500 civarında.” Dedi.

Afşinli vatandaşların çevre kirliğine önem vermesi gerektiğini söyleyen Atalay şu ifadeleri kullandı.

“Açıkçası Afşin nefes alsın istedik. Vatandaşlarımız buraya geldiğinde güler yüzle ayrılsın istiyoruz. Tüm çalışmalarımız bu yönde. Afşin Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak yeniliklere her zaman devam edeceğiz. Ve Afşinli vatandaşlarımızdan çevre kirliliğine önem vermelerini rica ediyor herkese sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi