Pancar üreticisinin dört gözle beklediği şeker pancarı taban fiyatı açıklandı. 2015 yılı pancar fiyatı, 16 polar için ton başına 190 TL oldu. 

Üreticinin uzun bir süredir beklediği şeker pancarı taban fiyatı Konya'da Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı. Pancar taban fiyatlarını açıklayan Davutoğlu, tonda 157,5 lira olan pancar alım fiyatının 190 liraya çıkarıldığını söyledi.

Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, “Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, bölgemizde çiftçilerimiz tarafından yoğun olarak ekimi yapılan pancarın ton alım fiyatını 190 TL olduğunu açıkladı. Bu fiyat, bölge çiftçimizin yüzünü güldürdü. Çiftçimize alın terinin karşılığı, hak ettiği, hakkı ile ödenecek” dedi.

Pancar çiftçisi ile ilgili müjdeli haberi açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bölge adına teşekkür eden Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, “Şu ana kadar 152 TL olan pancarın taban fiyatı Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun verdiği müjde ile 190 TL oldu. Başbakanımız sesimizi duydu. Davutoğlu, kendisine gelen teklifin 180 kuruş olduğunu ifade etti. Fakat “Şeker pancarının fiyatını 190 kuruşa çıkarıyoruz” müjdesini çiftçimize vererek emeğinin karşılığını almasını sağladı. Pancarda taban fiyat şu ana kadar 152 TL idi. Bu fiyat çiftçimiz için çok bir şey ifade etmiyordu. Başbakanımız yıllardır gündeme getirdiğimiz bu sıkıntımızı giderdi.  Afşin Ziraat Odası ve yönetim kurulumuz adına, Afşin ve ülke çiftçilerimiz adına Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ediyoruz” açıklamamasında bulundu.

Maliye 5 Lira Düşürdü, Davutoğlu 10 Lira Artırdı

Alınan bilgilere göre Türk Şeker, Maliye Bakanlığı'na taban fiyatını 185 lira olarak teklifte bulundu. Maliye Bakanlığı, bu taban fiyatını yüksek bularak 5 lira düşürdü ve Başbakan Davutoğlu'na 180 lira olarak teklif etti. Ancak Davutoğlu tarafından 10 lira artışla 190 lira olarak açıkladığı kaydediliyor.

 

Editör: Haber Merkezi