TPB Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti..
 
Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Metin Aşık’ı ziyaret etti.
Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı Nevzat Pakdil yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ın kontrollü bir şekilde büyüdüğünü, huzurlu bir şehir olduğunu ifade ederek, “Şehir, topluluk olarak yaşayan insanların, ortak değerlerinden doğan ve onların hayat biçimleri ile şekillenen mekânlardır. Ancak şehirler mekân olmanın ötesinde, tarihi, sosyal, kültürel, siyasi özellikleri de bünyesinde barındırır. Çünkü o çok karmaşık komplike bir yapıya sahip olan insanın, bir aynasıdır. Bu açıdan baktığımızda Kahramanmaraş her açıdan şanslı bir şehirdir” dedi. Pakdil açıklamasında şunları ifade etti:
“KONTROLSÜZ BÜYÜME SORUNLARI DA BERABERİNDE GETİRİR”
“Kontrolsüz ve aşırı gelişen her durumda olduğu gibi, şehirlerin de aşırı ve kontrolsüz gelişmeleri beraberinde birçok problemi beraberinde getirmektedir. Bu gün, şehir denildiğinde akla düzgün yapılanması, ferah sokakları, temiz havası, yeşil alanları, zengin kültürel fonksiyonları olan bir yerleşim yeri yerine trafik sıkışıklığı, çarpık yapılaşma, hava kirliliği, yeşile hasret mekânlar, oyun oynayacak alan bulamayan çocuklar ve benzeri olumsuzlukların kol gezdiği yerler geliyorsa, bunun sebebi kontrolsüz ve aşırı şehirleşmedir. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi şehirlerimizin aksine Kahramanmaraş’ımız düzenli bir şekilde büyümüştür. Aşırı göç almamıştır. Bunun sonucunda suç oranı düşük, insanların yaşamayı tercih ettikleri bir şehir olmuştur.”
Mekânların insanların mutluluğu ve huzuru açısından çok önemli olduğunu ifade eden Pakdil, “Türk-İslam mimarisinin en önemli özelliği insana huzur vermesidir. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinde tarifi imkânsız bir huzur vardır. Biz tarihimizde şehirlere kazandırılan bu ruhu tekrar vermemiz gerekiyor. Bu ruhu kazandırdığımızda şehirlerimizde yaşayan insanlar güler yüzlü olacaklardır” dedi.
KALKINMA İÇİN ARA İŞGÜCÜ
Kahramanmaraş’ın yollarının tamamlanması ile birlikte daha hızlı büyüyeceğini, kalkınacağını sözlerine ekleyen Pakdil, “Kahramanmaraş’ın ekonomisi, Türkiye ekonomisine paralel olarak, hatta daha hızlı büyümektedir. Sanayicilerimizin yetişmiş iş gücü konusunda desteklenmesi gerekmektedir. Türkiye’nin ve Kahramanmaraş’ın ara işgücü konusundaki ihtiyacının giderilmesi, üretime büyük katkı sağlayacaktır” diyerek açıklamasını tamamladı.
Editör: Haber Merkezi