Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Ak Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyesi Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş’ta sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi.

Geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleşen Birlik Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanı İşadamı Alper Erşahan, Medya Tanıtım ve Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı  Cemil Toktay, Birlik Vakfı Kahramanmaraş Kurucu üyesi  ve İnşaat Mühendisler Odası Başkanı Hanifi Toptaş, M.T.T. B Kahramanmaraş Şube Başkanı Abdullah Çetin ve  üyeleri ile iftarda bir aya geldi. Pakdil daha sonra Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı ile sahurda bir araya geldi.

TPB Genel Başkanı Pakdil yaptığı konuşmada şunları belirtti;  “idrak ettiğimiz ramazan ayında ülkemiz insanları için, İslâm alemi için hayırlar getirmesini diliyorum. Mağfiret ayı cehennemden azat olma ayı,  ümit ediyorum ki inşallah bugüne kadar en güzel şekilde değerlendirmişizdir. Bugünden sonrada en güzel şekilde değerlendiririz inşallah. Birlik vakfı milletimizin birliğini geleceğini temsil eden bir kurum. Aynı zamanda genç kardeşlerimizle burada birlikte iftar yapıyorlar, gençlerimizle kucaklaşıyorlar bu güzel bir duygu. Sevgiler bölüştükçe artar, acılar kederler bölüştükçe azalır. Bir toplumun geleceğini gençler inşaa ederler. Mehmet Akif diyor ki; “Bir toplumun kalkınması için iki temel esas var. Bunlardan bir tanesi marifet ve bir tanesi fazilettir. Geleceğimizi inşallah gençlerle inşaa edeceğiz. Biz bu medeniyet aşığıyız. Dünya’ya söyleyecek sözümüz var. Dünya’da bunu bekliyor. Savaşlar, terörlerin yaşanmasının nedenleri insanın Allah’a kul olmaktan uzaklaşıp kendini olmaz bir yerlere koymasıdır. İnanıyorum ki birbirimize kardeşçe baktığımız müddetçe dünyanın çözülmeyecek meselesi yoktur. Türk milleti olarak,  medeniyeti inşaa etmiş bir millet olarak bizlere büyük görevler düşüyor. Önümüzdeki Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutluyor hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu toplantının organizesinde emeği geçenler çok teşekkür ediyorum” dedi.

Birlik Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanı Alper Erşahan ise yaptığı konuşmada; “ ramazanın ilk gününden bu yana Dulkadiroğlu Belediyesi’ne ait Kıraathane’de yaklaşık günlük 100 gencimize iftar vermekteyiz. Bu gençlerimizin çok büyük bir kısmı Üniversite öğrencisi. Yine bunların büyük bir kısmı başka şehirlerden gelen öğrenciler.  Burada bir aile ortamı içerisinde gençlerimizle bir araya geldik. Bu gün ise 22.23.24 Dönem Kahramanmaraş Milletvekilimiz ve TBMM eski Başkan Vekili Sayın Nevzat Pakdil abimizi konuk ettik. Kendisine katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Pakdil, Daha sonra Van Cafe’de Ak Parti Dulkadiroğlu Teşkilatı ile bir araya geldi.  Burada Ak Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Başkanı Ahmet Özdemir, Dulkadiroğlu ilçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcıları  Mehmet Akif Kahveci, Sebük Tekin Alparslan, Ak Parti Dulkadiroğlu Kadın Kolları Başkanı Serdar Sarıçiçek,  Ak Parti Dulkadiroğlu Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam ve  parti yöneticileri  katıldı.

                Pakdil burada yaptığı konuşmada ise,  Bu mübarek Ramazan ayı içerisinde beraberce bir sahur yapma imkanı bulduk. Ben sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duydum. Sizler bu partinin neferlerisiniz. Bu güzel Ramazan ayında he beraber bir arada bulunmak çok güzel.  İnşallah bu ayda  hayırlı  ve güzel işlere imza atmışınızdır. Bu vesile ile Kadir Gece’nizi ve Ramazan Bayramı’nızı da tebrik ederim. Bayramı ailelerinizle beraber huzur içerisinde geçirmenizi dilerim. İnşallah Ramazan ayı içerisinde kardeşlimize, birliğimize, bir birlerimize, Müslümanlara bol bol dua edelim. Hepinize bu sahur programına katıldığınız için ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi