AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, İlçe yönetimi ile birlikte Gıda Toptancılarında çalışmalar yapan TPB Başkanı Nevzat Pakdil: “ Türkiye de halkımız Cumhurbaşkanı ile birlikte hükümeti de seçmiş olacak, bir anlamda hükümette güven oyu vermiş olacak. Bu referandum, sistem değişikliği referandumu, biz evet için çalışıyoruz bir de hayır için çalışanlar var, halkımız bizi de onları da dinliyor, bizim kanaatimiz şu ki 16 Nisan 2017 Pazar günü büyük ekseriyetle evet çıkacaktır..

2019 Kasım da yapılacak olan seçimlerde ilk defa halkımız Cumhurbaşkanlığı – Başkanlık sisteminde başkanı ve hükümetini seçmiş olacak, Meclis yasa yaparken, Cumhurbaşkanı ve kuracağı hükümet ise halkımıza hizmet edecek, başarısız olursa 5 yıl sonra yetkiyi halkımız elinden alarak başkasına verecektir..

Kısaca Cumhurbaşkanlığı veya Başkanlık sistemi bu, Cumhurbaşkanı ile yardımcıları, bakanları Türkiye’mize hizmet edecektir..

Başkanlık sistemine, Merhum Alpaslan Türkeş, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, hepsi başkanlık sistemi demişti. Bu bağlamda 18 Maddelik Anayasamız yapılarak MHP ve Ak Partinin oyları ile TBMM geçti, halkımız 16 Nisan da evet dediğinde 2019 da yürürlüğe girerek ilk başkan ve yardımcılarını hükümeti seçeceğiz,” dedi.

Toptancılar sitesinde : çalışanların iş yeri dışında toplu olarak sigara içtiklerini gören Pakdil, yanlarına vararak: “ Arkadaşlar, 16 Nisan ‘a kadar sigaraya hayır, 16 Nisan da evet diyecek miyiz ?  siye sordu. Evet “ cevabını alması üzerine , sigara iyi bir şey değil, sigarayı bırakın, sağlığınıza yazık , hep paranız gidiyor.. hem sağlığınız gidiyor, haydin sigaraya hayır, ama 16 Nisan da evet deyiniz” dedi.

AK Parti Kahramanmaraş’ta tüm ilçelerde, Mahallelerde evet çalışmasını Milletvekilleri, Belediye başkanları, il ve ilçe teşkilatlarının katılması ile yapıyor..

Editör: Haber Merkezi