Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, Resmi Gazete’de 696 sayılı KHK ile yayımlanan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili düzenlemenin Afşin-Elbistan Termik Santralinde çalışan işçileri mağdur ettiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç, 10 Aralık’ta gerçekleştirilen CHP Afşin Olağan İlçe Kongresinde güven tazeleyerek başkanlığa seçilen Mehsuni Cinpolat ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

CHP Afşin İlçe Teşkilatından partililerle bir araya gelen CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, yıllarca EÜAŞ’ta çalışan taşeron işçilere kadro verilmeyerek haklarının elinden alındığını belirtti.

2019 seçimlerinde CHP’nin Afşin’de oy’unun katlanacağını söyleyen Öztunç, “Afşin İlçe Başkanlığına seçilen Mahsuni Cinpolat ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Afşin’de 2019 seçimlerinde yeni ilçe teşkilatımız partimizi çok daha iyi temsil edecektir ve Kahramanmaraş genelinde daha iyi sonuç alacağımıza inanıyorum. Bu noktada bizde üzerimize düşen görev neyse onu gerçekleştireceğiz. Buraya kadar gelerek bizleri misafir ettiğiniz için bütün partililerimize ve teşkilat üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Taşeron işçi konusunda haklı çıktıklarını söyleyen Öztunç, “Afşin’de bulunan santrallerde çalışan 525 taşeron işçi arkadaşlarımız mağdur edildi. Başbakanın taşerona kadro vereceğini açıklamasından sonra burada çalışan işçilerimizi aldılar başka bir firmaya kaydırdılar. Hakları elinden gitsin diye. O dönem bir açıklama yaptım ve bu firma değişikliğinin yanlış olacağını ve işçilerimizin rızıklarının önüne geçildiğini belirttim. Fakat AK Parti bölge milletvekili bu açıklamam karşısına çıkarak, beni yalancılıkla itham etti ve işçilerin hak mağduriyeti yaşamayacak hepsi kadro alacak diye açıklama yaptı. Şimdi sormak istiyorum, ben mi yalancıyım, yoksa sizler mi.? Bugün firma değişikliği yapılan işçilerimiz son yayınlanan KHK ile kadro dışında kaldılar” diye konuştu.

Santralde çalışan 525 taşeron işçilerin kadroya alınması için AK Parti bölge milletvekillerine çağrıda bulunan Öztunç, “Bu insanların kadroya dahil edilmesi için AK Parti vekilleri, Başbakan, Çalışma Bakanı ile görüşerek, oyunu aldığı insanlara yardımcı olması gerekiyor. Afşin-Elbistan santrallerinde çalışan işçilerin sorunlarını çözün. Bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak bütün il ve ilçe teşkilatlarımızla bu işçilerimizin yanındayız. Bizler elimizden geldiğince bu bölge insanın sesini duyurmaya çalışıyoruz.”açıklamasında bulundu.

Dün yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) değerlendiren Öztünç, sivillere ceza muafiyeti’ verilmesinin yanlış olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

“CHP olarak son yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamede, sivillere ceza muafiyeti verilmesi kabul edilemez bir şeydir. Ben eğer yoldan geçen bir vatandaşı öldürür ve ben bunun terörist olduğundan şüphelendim, ben bunun darbe yapmasından ve memleketin düzenini bozacağından şüphelenip vurdum dersem, hiçbir ceza almayacağım. Böyle bir KHK nasıl yayınlanır anlamış değiliz. Türkiye bir hukuk devleti. 12 Eylülden sonra Türkiye’yi yöneten darbeci askerle bile bunlardan daha vicdanlıymış. CHP olarak Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak bu KHK’nın geri çekilmesini söyledik.” diye konuştu.

CHP Afşin İlçe Başkanı Mahsuni Çinpolat, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç’a hayırlı olsun ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, seçimlerde teşkilat olarak Afşin’de oylarını artıracaklarını söyledi.

Ziyaret, CHP Parti Meclisi Üyesi Öztunç’un partililerle görüşmesinin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi