Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, asrın ozanı Aşık Mahsuni Şerif anısına 36 ünlü ses sanatçısının bir araya gelerek “Mahsuni’ye Saygı” albümü yapıldığını söyledi.

Afşin’de CHP Afşin İlçe Teşkilatını ziyaret eden CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, yaşadığı döneme damgasını vuran ve asrın Pir Sultanı olarak nitelendiren Aşık  Mahsuni Şerif’e hayranlığını dile getirerek, 2018 yılının Aşık Mahsuni Şerif yılı olması gerektiğini söyledi.

Mahsuni Şerif’in birçok şiir kaleme aldığını ve bu şiirlerin bir çoğunun bestelenerek türkü haline getirildiğini söyleyen Öztunç, “Asrın Pir Sultanı olarak bilinen Afşinli hemşehrimiz Aşık Mahsuni Şerif 20 bin şiir kaleme almış. Bu şiirlerin 453 tanesini plak yapmış.  Acı çekmiş, işkence görmüş hatta tırnakları bile çekilmiş ama doğru bildiği yoldan hiç şaşmamış. Mahsuni Şerif’i tekrar yaşatmak, Mahsuni Şerif’i gelecek nesillere taşımak için ben Mahsuni Şerif’in hayatını kaleme aldım ve ‘Değerli Mahsuni’ isminde bir kitap yazdım. Kendi el yazısı olan notlarını ailesi bana verdi, kendi şiirlerini aldım asrın ozanını ailesinden dinledim, dostları arkadaşları anlattılar sonuç olarak ‘Değerli Mahsuni’ diye bir kitap çıkardım. Devamında bu kitap tiyatro oyununa döndü. İstanbul performans ekibi 2 saatlik bir tiyatro oyunu olarak sergiliyor. Aynı zamanda 36 sanatçımız bir araya geldi ve 30 parçasından oluşan bir albüm yapıldı. Demet Akalın’dan tutun, Hayko Cepkin’e Koray Avcı’dan Mustafa Ceceli’ye kadar birçok ünlü sanatçımız Afşinli Ozanımız Mahsuni Şerif için bir araya geldi ve güzel bir çalışma ortaya koydular. 2018 yılının Mahsuni Şerif yılı olmasını istiyoruz. Çünkü bu toprakların yetiştirdiği en güzel ozanlarından birisi Aşık Mahsuni Şerif’tir. “ diye konuştu.

Afşin’in ozanlar kenti olduğunu sözlerine ekleyen Öztunç, Afşin’de, Aşık Mahsuni Şerif Müzesi olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurguladı.

Öztunç, “Aşık Mahsuni Şerif’i hep birlikte yaşatacağız. Afşin  gerçektende Ozanların, Aşıkların harman olduğu bir ilçemiz. Keşke bütün ozanlarımıza sahip çıkılsa ve Afşin’de büyük bir Aşık Mahsuni Şerif müzesi yapılsa. Bu ilçeden çıkan ve dünyaya kendini tanıtan ozanımızın adına bir müze olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi