Afşin Özel Eğitim Uygulama Okulunda, 1. ve 2. kademe eğitim öğretim gören öğrencilerin, öğretmenleri nezaretinde hazırladığı bilim fuarı sergisinin açılışını yapan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, özel öğrencileri, kendi imkan ve el becerileriyle yaptığı projelerden dolayı tebrik etti.

Öğrencilerin güzel çalışmalar yaptığına değinen Turan, "Bu okulumuz bu tür çalışma ve projelerle her zaman diğer okullara örnek olmuştur. Geçtiğimiz yıl açılan okulumuzda düzenlenen ilk bilim fuarını Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör'ün katılımıyla gerçekleştirmiştik. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi özel öğrencilerimiz yine çok güzel çalışmalara imza atmışlar. Öğrencilerimize ve onlarla özel olarak ilgilenen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah ileride daha geniş çalışmalara imza atarlar. " diye konuştu.

Afşin Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak, TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın ikincisini düzenlediklerini söyleyen Okul Müdürü Murat Taşkale, " Bu fuar ile amacımız öğrencilerimizle eğitici materyaller oluşturmak ve öz güvenlerini açığa çıkartmak. Ayrıca öğrencilerin günlük yaşantılarında kendi işlerini yapmalarını sağlamak. Öğrencilerimize ve onlara rehberlik eden öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, öğrencilerin hazırladığı sergi gezilerek, projeler hakkında bilgi alındı.

Serginin açılışına, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi