Afşin Belediyesi ve Afşin Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde "Engelleri Kaldırıyoruz" projesi kapsamında hazırlanan 'Ebru Sanatı' sergisinin açılışı yapıldı.

Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'ndeki el sanatları kursiyerlerinin 3 ay içerisinde hazırladığı el emeği, göz nuru 83 eser Afşin Belediyesi Düğün ve Konferans salonunda sergilendi.

Engelli bireylerin hayatın içerisine katılması noktasındaki projelerin önemini belirten Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, "Bu sanat eserlerin ortaya çıkmasında alın terini, emeğini sergileyen bu özel kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum.  Bu sergide aslında onların emeklerinin karşılığının hasadını yapıyoruz. Bu özel arkadaşlarımızı bir şekilde hayatın içirişine katmamız lazım. Hem kendileri için hem de kendi aileleri için bu çok önemli. Ülkemizin gelişmesi neticesinde artık vatandaşlarımızın ihmal edilmesi, sosyal hayat dışarısına bırakılması mümkün değil. Bu kursun açılmasına vesile olan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Şahan’a ve kurs öğretmenlerimize, kursiyerlerimize verdiği emekten dolayı teşekkür ediyorum. "açıklamasında bulundu.

Serginin 5 gün boyunca ziyarete açık olacağı bilgisini veren, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  "Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim Merkezinde bulunan öğrencilerimizin yapmış oldukları resimleri sergiye çıkardık. Engelliler derken aslında onlara engelliler demek çok hoşuma gitmiyor. Sergimizde özel insanlarımızın sanat eserleri var."dedi.

Öğrencilerin sergiyi ziyaret etmesini isteyen Güven, şunları söyledi:

" Okullarımızdaki öğrencilerimizin de ziyaret etmesini istiyoruz. Bu hasadı elde etmek için bu tohumu etmek, sulamak ve korumak gerekiyor. Bu noktada da en büyük partnerimiz İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezimiz.  İmkanlar bir araya getirildiğinde böylesine güzel ürünler ortaya çıkıyor. Afşin’de yaşayan özel insanlarımızın ürettikleri sanat eseri bunlar. Bu sergideki amacımız aileleri görsün gururlansın istedik ve tüm Afşin olarak biz gururlandık. Bu çocuklarımızın el emeği göz nuru sanat eserleri piyasaya çıktı. Ne mutlu bize o insanlara sahibiz ne mutlu o insanlara hizmet ediyoruz, ne mutlu onların ailesine ki özel insanlara sahipler."

Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'ndeki el sanatları kursiyerlerinden Sultan Gökdoğan, ise kızının kursta çok güzel vakit geçirdiğini ifade ederek, "Kızım okula gitmeyi çok istiyor. Okulu çok seviyor ve yapılan etkinlikleri ilgiyle takip ediyor. Bu etkinlilerin yapılmasında emekleri bulunanlardan, öğretmenlerinden Allah razı olsun. Burada bir sergi açıldı ve kızımda ebru sanatıyla resim yaptı. Çok mutluyum ve kızımla gurur duyuyorum." diye konuştu.

Açılışın ardından davetliler, engelli bireyler tarafından yapılan ebru resimleri sergisini gezdi.

Editör: Haber Merkezi