Özel Afşin Bilgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2015-2016 eğitim öğretim sezonunda ebelik bölümüne öğrenci alacak.

Kahramanmaraş ve ilçelerinde ilk defa Özel Afşin Bilgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kendi bünyesinde açılan ebelik bölümüne öğrencilerini bekliyor.

Konu hakkında açıklama yapan Özel Afşin Bilgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halis Öztürk, “ Eğitim hayatında 4 yılımızda, toplamda 320 öğrencimizle eğitim öğretime devam etmekteyiz. Mevcut öğrencilerimizin 153 tanesi Acil Tıp Teknisyeni ve Hemşirelik bölümü son sınıf öğrencilerimizdir. Bu öğrencilerimiz, Afşin ve Elbistan Devlet Hastanesinde düzenli olarak stajlarına devam etmekteler” dedi.

Özel Afşin Bilgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde olarak ebelik bölümünün açıldığının altını çizen Okul Müdürü Öztürk, “ Bu eğitim öğretim sezonunda okulumuz, farklı bir durumla hem öğrencilerimizim, hem de velilerimizin karşısına çıktı. Oklumuzda, Kahramanmaraş ve ilçelerinde olmayan bir bölüm olan, ebelik bölümü açıldı. Allah izin verirse ilk defa öğrencilerimizi almaya başlayacağız” açıklamasında bulundu.

Özel Bilgi, ilk mezunlarını verecek

Başka bölüm ve okullarda eğitim gören öğrencilerin nakil yoluyla bu bölüme geçebileceklerini söyleyen Öztürk, yıl sonunda Acil Tıp Teknisyeni ve Hemşirelik bölümünden öğrencilerin mezun olacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi