Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afşin İlçe Temsilcisi Tahir Özden, kendilerinden Filistin ve Kudüs davasından vazgeçmelerinin istendiğini belirtti.

AGD Afşin İlçe Temsilcisi Tahir Özden, yaptığı yazılı açıklamada, ramazan ayının mübarek bir zaman dilimi ve Müslümanların kardeşler topluluğu olduğunu söyleyerek açıklamasına şöyle devam etti:

“ Doğuda Endonezya’dan, batıda Fas’a kadar uzanan İslam coğrafyasında besmele ile oturulan iftar ve sahur sofraları kuruluyor, teravihler kılınıyor, Ramazan bereketi yaşanıyor.  Biz Müslümanlar hangi renkten, ırktan ve dilden olursak olalım bir kardeşler topluluğuyuz.  Bir binanın duvarlarındaki iç içe geçmiş taşlar gibi sarsılmaz bağlar oluşturmak inancımızın gereğidir.

Bizim için İstanbul, Edirne, Bursa, Konya, Diyarbakır, Urfa ne ise Bağdat, Şam, Beyrut, Tahran, Kahire de odur. Bizim için Mekke ve Medine nasıl mukaddes beldelerse aynı şekilde Filistin toprakları ve Kudüs de mukaddes beldelerdir. Efendimiz (sas), ilk kıblemiz olan ve işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa için hepmize bir mükellefiyet yüklemiştir: 

- Kandillerine zeytinyağı gönderin

Mescid-i Aksa’ya gidin ve içinde namaz kılın. Eğer oraya gidemez ve içinde namaz kılamaz iseniz kandillerinde yakılmak üzere oraya zeytinyağı gönderin, buyurmuşlardır. Elbette burada zeytinyağı bir semboldür. Efendimiz (SAS) henüz o zaman için fethedilmemiş Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın önemini bildirmek bu hadisi beyan etmiştir. Zeytinyağı bir semboldür. Bize düşen tarih boyunca vahyin ve tebliğin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmaktır.

Evet, bugün Kudüs ve Filistin işgal altındadır. İsrail'in işgali altındadır. Emperyalizmin hesabına çalışan tüm yayın organları ve merkezler Müslümanlardan bu işgali unutmalarını istemektedirler. Bizden Filistin ve Kudüs davamızdan vazgeçmemizi istemektedirler. Bizden Mescidi-i Aksa'ya kandillerinde yakılmak üzere zeytinyağı göndermemizden vazgeçmemizi istemektedirler."

 

Editör: Haber Merkezi