Türkiye Aşçılar Derneği Başkanı Fikret Özdemir, yöresel yemekleri yapacakları çalışmalarla fast food yiyeceklerinin önüne geçireceklerini söyledi. 
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen programa katılan Özdemir, “Türk mutfağıyla Dünya mutfağını kıyaslayamayız. Türk mutfağının eşi benzeri bulunmuyor. Bizim bu değerlerimizi iyi bir sunu şekline getirmemiz gerekiyor. Ve bunlarla ilgili çalışmalar yürütüyoruz” dedi.
Yöresel yemeklerin unutulmaya yüz tutmuş değerlerini ön plana çıkartacaklarını belirten Fikret Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kahramanmaraş'a gelme sebeplerimizden bir tanesi Dünya mutfaklarının yöresel mutfaklara uyarlanması için çalışmalar yapmak. Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle biz buralara kadar geldik. Burada mesleki eğitim alan arkadaşlarımıza elimizden geldiğince Dünya mutfaklarının yöresel yemeklere nasıl uyarlanacağıyla ilgili bazı teknikler vereceğiz. Amacımız yöresel yemeklerin Dünya açısından her yerde görülmesi ve bununla birlikte turizmin canlanmasıdır.”
(ALK-AŞ-Y)

Editör: Haber Merkezi