Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 2019 yılı bakanlıklar ve bağlı müdürlüklerin bütçelerinin görüşüldüğü TBMM'de söz alarak, Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve Afşin Elbistan Kömür İşletmesinin 20 yıllığına Çelikler Holdinge devredilmesinin ardından kurumlarda çalışan kamu ve taşeron işçilerin durumunun ne olacağını sordu.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile Afşin Elbistan Kömür İşletmesinde çalışan taşeron işçilerin boşta olduğunu ifade eden Öztunç, "Enerji Bakanı iki gün önce burada dedi ki; ‘Afşin-Elbistan Termik Santrali özelleştirildi ama hiç biri işten çıkartılmayacak, söz veriyorum asla böyle bir şey olmayacak’ dedi. Bakın Cuma günü 200’e yakın temizlikçi, güvenlikçi ve makineci işten çıkartıldı. Çıkartılmış bu taşeron işçiler ve firma söylememiş bile. Bugün diyorlar ki biz sizin işinize son verdik ama siz çalışmaya devam edin tekrar bakalım kadroya alabiliriz. Bakın bu işçilere yazıktır, bu insanlara yazıktır. Kış günü bu insanları ekmeğinden etmeyin. Afşin Elbistan Termik Santrali çalışanlarına verdiğiniz sözü tutun. Bu insanların işsiz kalmasına lütfen sebep olmayın." dedi.

Öztunç, şu ifadelere yer verdi:

"Bakın benim Ekinözü ilçemden hemşehrim Mehdi Uzun, İstanbul’da polis memuru. İzinli olduğu gün bir hırsızlık vakasına denk geliyor. Polis olmanın sorumluluğu içerisinde hırsıza müdahale ediyor, bıçaklanıyor şehit oluyor. Şehittir öyle değil mi arkadaşlar ama şehit haklarından faydalanılamıyor. Yazık günah değil mi? Ne yapacaktı yani bu polis memuru? Ben bugün izinliyim müdahale etmeyeyim mi diyecekti. Şu anda şehit haklarından yararlanılmıyor. Bu konuda Sayın Bakanım sizin özel ilginizi beklediğimizi belirtmek istiyorum.(Süleyman Soylu’ya hitaben). Çağlayancerit’te Fatih mahallesinde 2 şehit var. Her iki şehidinde ailelerinin evlerine gittiğiniz zaman perişanlık, yolları yok, gerçekten ciddi sorunlar yaşıyorlar.”

 “BU İLÇELERDE YAŞAYAN İNSANLARDA BU ÜLKENİN VATANDAŞI”

“Kadın doğum doktoru yok. Kâğıt üzerinde 4 doktor gözüküyor şimdi diyeceksiniz ki 4 tane doktor var ama gerçekte doktor yok arkadaşlar. Kâğıt üzerinde 4 doktor, hasta gidiyor doktor yok. Nöroloji uzmanı yok. Nurhak Devlet Hastanesi’nde uzman doktor yok. Bu konularda özel ilgilerinizi bekliyoruz. Bu ilçelerde yaşayan insanlar da bu ülkenin vatandaşları. Askerlik yapıyorlar, vergi veriyorlar. Her türlü devlete karşı olan bütün sorumluluklarını yerine getiriyorlar ama maalesef doktor dahi bulamıyorlar.”

Editör: Haber Merkezi