Diriliş Ertuğrul dizisinden etkilenip, o dönem kıyafetlerini giyerek türbeleri gezen Hamza Çukur (62) Afşin'e geldi.

Giresun'dan başladığı türbe ziyaretleri kapsamında Afşin'e gelen Çukur, UNESCO Dünya Kültür Mirasları Geçici Listesinde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesi'ni ve ilçe merkezinde bulunan Dedebaba Türbesi'ni ziyaret ederek, dua etti.

Türkiye'deki bütün türbeleri ziyaret ederek, dua etmek istediğini belirten Çukur, "Osmanlıyı çok seviyorum. Türkiye'deki bütün türbeleri gezmek için Giresun'dan yola çıktım. Kahramanmaraş'taki türbeleri ziyaret ettim ve ardından Selçuklu ve Osmanlı şaheseri olan Eshab-ı Kehf'i görmek için Afşin'e geldim" dedi.

Çukur, yaptığı açıklamada, TRT 1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul isimli diziden çok etkilendiğini, yaklaşık bir yıldır gezdiğini ve Ertuğrul Gazi gibi giyindiğini belirtti.

2 yıl önce felç geçiren ve  artık yürüyebildiğini, bundan dolayı da tüm türbeleri gezmek istediğini belirten Çukur, bu hayat felsefesinde Diriliş Ertuğrul dizisinin payının büyük olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Bundan önce felçliydim Allah tarafından yürümeye başladım ve türbeleri gezmek istedim. Osmanlı Devletini seviyorum özellikle de Ertuğrul Gaziye muhabbetim daha fazla. Diriliş Ertuğrul dizisinden etkilendiğim için bu kıyafetleri giydim. Tarihi sevdiğim için türbeleri geziyorum. Kahramanmaraş'a ve Afşin'e ilk gelişim ve buradan sonra durağım neresi olur, Allah hangi yönü tayin ederse orası olacak. Fakat Afşin'de böylesine güzel bir tarihi mekanın bulunması beni çok mutlu etti. Buradaki manevi ortamdan çok etkilendim. Eshab-ı Kehf Külliyesine hayran kaldım.

Konuşmanın ardından, Afşin Belediyesi rehberi Ramazan Kıraç, Çukur'a Eshab-ı Kehf Külliyesi hakkında bilgi vererek tarihi mekanı gezdirdi.

Editör: Haber Merkezi