Afşin İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim gören 7.sınıf öğrencileri, Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret etti.

Afşin İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mevlüt Kılınç’ın koordinatörlüğünde Eshab-ı Kehf’e giden öğrenciler rehber Ramazan Kıraç eşliğinde Eshab-ı Kehf Mağarası'nı ve külliyeyi oluşturan yapıları gezdi ve konu ile ilgili bilgil aldılar.

Afşin’in tarihi dokusunun ve kültürel mirası olan Eshab-ı kehf’in korunması gerektiği vurgulayan Afşin İmam Hatip OrtaokuluDin Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mevlüt Kılınç, öğrencilere Eshab-ı Kehf’i yerinde tanıttı.

Gezi ile alakalı açıklamada bulunan Kılınç, “Bugün kültürel mirasımız olan Eshab-ı Kehf Külliyesini 7. sınıf öğrencilerimizle ziyaret ettik. Amacımız öğrencilerin yaşadıkları kenti daha iyi tanımaları, kültürel miraslarına sahip çıkmaları ve kültürel mirasımızın korunması gibi kent kimliği bilincini oluşturmak için neler yapılması gerektiği yönünde bilgiler edindirmek. Bunu öğrencilere daha doğru ve anlaşılır şekilde aktarmak için Eshab-ı Kehf’i yerinde inceledik. Bizlere bilgi veren rehber Ramazan Kıraç’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Verimli bir gezi oldu. " diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi