MHP MYK Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Kahramanmaraş’ta ve ülke genelinde yaşanan orman yangınlarını ve ormanlardaki kaçak yapılaşmayı TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

Aycan "Son günlerde şehrim Kahramanmaraş'ta ve diğer illerimizde orman yangını vakaları artmıştır. 2018 yılında Türkiye'de 2.167 yangın olmuş, 5.644 hektar ormanımız yanmıştır. Kahramanmaraş'ta ise 47 yangın olmuş ve 142 hektar ormanımız yanmıştır. Yangının nedeni insandır. Anız yakma, avcılık, yakılan ateş gibi piknikte yapılan faaliyetler, ormana atılan çöpler orman yangınlarına sebep olmaktadır. Bunun için, tüm vatandaşları dikkatli olmaya ve kurallara uymaya davet ediyoruz, yetkilileri ise konuyla ilgili tedbir almaya davet ediyoruz. Kasıtlı olarak kundaklama veya açmayla yangına sebep olanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

    Şehrim Kahramanmaraş'ta ve diğer illerde bazı uyanıkların orman içine konut yapmasına asla müsaade edilmemelidir. Kötü örnek olmaması için, yapılmış konutlar yıkılmalıdır diyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi