Afşin Orman İşletme Şefi Ahmet Öz, orman yangınları ve anız yangınlarına karşı vatandaşları uyardı.

Orman yangınlarının yüzde 98’inin insanlar nedeniyle çıktığını ifade eden Afşin Orman İşletme Şefi Ahmet Öz, vatandaşları büyük yangınlara sebep olan anızları yakmaması konusunda uyararak, bölgelerdeki ormanlık sahalarda çıkabilecek orman yangınlarına da karşı duyarlı olmasını istediklerini belirtti.

2017 yılı hasat sezonunun açılmasıyla birlikte vatandaşların büyük yangınlara sebep olan anızları yakmaması konusunda uyaran Afşin İlçe Orman İşletme Şefi Ahmet Öz, gelişmiş ülkelerde anız yakma gibi olayın olmadığını vurguladı.

Yangınların ekolojik dengeye çok büyük zararlar verdiğine değinen Afşin Orman İşletme Şefi Öz, “Afşin Orman İşletme Şefliği kırsal kesimi çok olan bir alan olduğundan özellikle çiftçilerimizin anız yangınlarını mümkün olduğunca yakmamasını istiyoruz. Gelişmiş bazı ülkelerde, anız yakma gibi olay söz konusu değil. Hiçbir batı ülkede yani gelişmiş bir ülkede anız yangınlarının olmadığını görmekteyiz. Ülkemizde de hava sıcaklığının fazla, nem oranın az olması nedeni ile yangına hassas bir döneme girmiş bulunmaktayız. Anız ve çöp yakılması orman yangınlarına neden olmakla birlikte can ve mal güvenliğimizi tehlikeye atmaktadır. Vatandaşların orman içi ve mücavir alanlarda gerekçesi ne olursa olsun ateş yakılmaması gerekiyor.” dedi.

Anız yangınlarının ve orman yangınlarının birçoğunun insan elinden çıktığını söyleyen Afşin İlçe Orman İşletme Şefi Ahmet Öz, anız yangınlarının maddi ve manevi hasara sebebiyet verdiğini belirtti.

Öz, “Biliyorsunuz yangınların %98’i insan elinden çıkıyor. Anızların yakılması ile çevrede bulunan çalı, hasat edilmemiş tarladaki ürünler, ormanlar, telefon ve elektrik iletim hatları ve yakın alandaki yerleşim yerleri de zarar görebilir. Hem canlılara hem de toprağa zarar veren, atmosferi kirleten anız yangınlarına her bireyden, vatandaşlarımızdan ve çiftçilerimizden ricamız anız yakmamaları Vatandaşlarımız tarafından anız yakmanın suç olduğunu ve idari para cezası uygulanacağının bilinmesi gerekiyor. Piknik ateşlerine dikkat edelim. Çünkü bu servet hepimizin. Gelecek nesillere emanet edeceğimiz ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Biliniz ki elinizle yaktığınız ateşi gözyaşınızla söndüremezsiniz.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi