Afşin Meslek Yüksek Okulu ve Afşin İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün katkılarıyla “Organik ve Azotlu Gübrelerin Etkin Kullanımı” konulu konferans düzenlenecek.

Prof. Dr. Kadir Saltalı’nın konuşmacı olarak katılacağı “Organik ve Azotlu Gübrelerin Etkin Kullanımı” konulu konferans Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonu 12 Nisan 2017 Çarşamba günü saat: 13:30 da gerçekleştirilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, "Organik ve Azotlu Gübrelerin uygulama zamanı yaklaşmaktadır. Gübrelemede toprak ve yaprak örneği alınıp, analiz yaptırarak, çıkan raporda önerilen çeşit ve miktarda gübre kullanılması büyük önem taşımaktadır.

Uygun çeşit ve miktarda organik ve azotlu gübre kullanılması ağaçlar ve bitkiler açısından çok önemlidir ve toprak özelliğinin olumsuz etkilenmesi önlenmiş olur.Azotlu gübrenin uygulama zamanı çok önemlidir. Azotlu gübrenin uygulama biçimi ve zamanı azot kaybı üzerine etkilidir. Azot oldukça hareketli bir elementtir. İhtiyacı olduğu dönemden önce uygulanırsa topraktan yıkanarak ve gaz halinde uçarak kaybolur. Uygulama zamanlarında vejetasyon dönemi dikkate alınmalıdır.

Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonu 12 Nisan 2017 Çarşamba günü saat: 13:30 da organik gübrenin kullanımın da çiftçilerimize detaylı bir şekilde anlatılacağı konferansımıza  bütün çiftçilerimizi bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi