Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda 3-9 Kasım ‘’Organ Bağış Haftası’’ nedeniyle toplantı düzenledi.

Düzenlenen toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Anestezi Uzmanı Prof. Dr. Hafize Öksüz , Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ Bağış Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale, sağlık müdür yardımcıları, yoğun bakım çalışanları, organ bağış koordinatörleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Toplantında konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Sayın Dr.Murat Coşkun konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Çoşkun konuşmasında, " Organ bağış sayısını arttırmak ve halkımızda organ bağışı bilincini geliştirmek amacı ile her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında 'Organ Bağış Haftası' etkinlikleri yapılmaktadır.Bilindiği üzere organ bağış ve organ nakil sayılarının yetersizliği, son dönemde organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıplara yol açan söz konusu organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumakta olup, organ bağışı ve nakli sayılarının arttırılması Sağlık Bakanlığımızın ve Müdürlüğümüzün öncelikli hedefleri arasındadır. Özverili çalışma gösteren tüm sağlık çalışanlarına teşekkür eder, göstermiş olduğunuz başarıların 2018.yılında daha da artarak devamını dilerim. “ifadelerini kullandı.

Daha sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Anestezi Uzmanı Prof. Dr. Hafize ÖKSÜZ ‘’ Beyin Ölümü’’ hakkında sağlık çalışanlarına yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Kahramanmaraş Necip Fazıl Hastanesi Organ Bağış Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale ‘’Organ Bağışı’’ hakkında ve bu süreçle ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

Editör: Haber Merkezi