Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Onlar da buradaydı" projesi kapsamında, Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi tarafından söyleşi düzenlendi.

Proje kapsamında düzenlenen söyleşiye katılan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, öğrencilerle buluştu.

Okulun konferans salonunda düzenlenen söyleşide, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan, öğrencilerin sorularını cevapladı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Turan, başarının sırrının çalışmak olduğunu vurgulayarak, hayatta edindiği tecrübeleri aktardı.

Okulda düzenlenen etkinlikle alakalı bilgi veren, Afşin Eshab-ı Kehf Lisesi Okul Müdiresi Güllü Dağlı Cırık, düzenlenen etkinlikteki amacın Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi’nden mezun olup toplumda önemli yerlere gelmiş bireyleri okul öğrencileriyle buluşturarak hem mezun bireylerin hatıralarını canlandırmak hem de öğrencilerin motivasyonlarını yukarıya çekmek olduğunu belirtti.

Cırık, “Onlar da buradaydı” sloganıyla başlattılan projede amaçlarımız arasında öğrencileri, başarı öykülerine sahip kişilerle buluşturarak, kendilerine örnek alabilecekleri başarılı modeller belirlemelerini ve bu yolda bilinçli çalışma zemini oluşturmalarını sağlamak oldu. Okulumuzda bu nedenle kariyer günleri adı altında etkinlik düzenledik. Proje kapsamına ilk misafirimiz eski adı ile Afşin Lisesi’nden mezun olan Sayın Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Mahir Turan ve müdürümüzün lise yıllarında öğretmeni Özel Bilgi Sağlık Meslek Lisesi Müdürü İhsan Köker oldu. Bunların yanında Afşin Lisesinden mezun olmuş şu anda aynı okulda görev yapan Müdür Yardımcısı Mehmet Kılınç, Edebiyat Öğretmeni Ergün Küçük ve Edebiyat Öğretmeni Hüseyin Saykın da programa katıldılar. Müdürümüz ve hocamız gençlerle samimi bir hava içerisinde okul yıllarındaki anı ve tecrübelerini paylaştı. Ayrıca geleceğe yönelik gençlerimize fikir verip öneride bulundular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. “açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi