Onikişubat Belediyesi'nin okuma oranını arttırmak ve eğitime katkı sağlamak amacıyla ''ŞİMDİ OKUMA ZAMANI'' diyerek hayata geçirdiği Okur- Yazar Buluşması etkinliği tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda yazar Vehbi Vakkasoğlu İklime Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kahramanmaraş Mesleki Teknik ve Anadolu Liselerinde öğrencilerle bir araya geldi.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in gençlerin okuma oranını arttırmak ve sevdirmek için hayata geçirdiği Okur- Yazar Buluşması etkinliği devam ediyor. Düzenli olarak gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Kahramanmaraşlı yazar Vehbi Vakkasoğlu, öğrencilerle bir araya geldi.
İklime Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kahramanmraş Mesleki Teknik ve Anadolu Liselerinde gerçekleştirilen Okur- Yazar Buluşması etkinliğine öğrencilerin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenler de katıldı. Etkinlik başlamadan önce öğrencilere ecdadını hatırlatmak için yapımı gerçekleştirilen ve Maraş'ın kahramanlık unvanına layık görüldüğü destansı tarihi anlatan '' İstiklal 'den İstikbal'e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı'' filmi gösterildi. İlgiyle izlenen film, izleyenleri tarafından büyük beğeni topladı. 
Film gösteriminin ardından konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen yazar Vehbi Vakkasoğlu, yaptığı konuşmalarda öğrencilere hayat tecrübelerinden aktararak, okumanın ve eğitimin faydalarından bahsetti. Bir ders saati boyunca öğrencilerle sohbet eden yazar esprileri ile de öğrencileri gülümsetti. Programın ardından öğrencilere Onikişubat Belediyesi'nin hazırlamış olduğu İstiklal'den İstikbal'e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı filmi ve kitabının da bulunduğu hediyeler dağıtıldı. 
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretimin hizmet anlayışında çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, hem çocukların okuma oranını arttırmak amacıyla Okur-Yazar Buluşması etkinliğini düzenlediklerini, hem de öğrencilere ecdadını hatırlatmak ve unutturmamak adına Kahramanmaraş'ın destansı tarihini anlatan,'' İstiklal'den İstikbal'e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı'' filmini izlettirdiklerini söyledi. Kahramanmaraş'ın geçmişten bugünlere gelmesinin, büyük bir başarı olduğunu anlatan Mahçiçek, şehitleri yâd ederek, vatan uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimize minnettar olduklarını belirtti. Bu yüzden de gelecek nesillere bu bilinci anlatmak ve yaşatmak amacıyla harekete geçtiklerini ve bu kapsamda çalışmaların her daim devam edeceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi