Onikişubat Belediyesi, Bilgi ve Kültür Evi’nde eğitim gören öğrencilere TEOG sınavı öncesinde Eshab-ı Kehf Külliyesine moral ve bilgilendirme amaçlı bir gezi düzenledi.

Onikişubat Belediyesi tarafından açılan Bilgi ve Kültür Evlerinde eğitim gören öğrenciler Eshab-ı Kehf’i ziyaret etti.

Gezide öğrenci kafilesine başkanlık eden Onikişubat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Personeli Zafer Bertizoğlu, “Öğrencilere TEOG sınavı öncesi yaptığımız bu çalışmaların motivasyon ve moral artışını sağlamada etkili olacağını düşünerek böyle bir planlama yaptık” dedi.

Eshab-ı Kehf ziyaretinden dolayı öğrencilerin mutlu bir şekilde buradan ayrıldıklarını ifade eden Bertizoğlu, “Onikişubat Belediyemizin sınırları içerisinde bilgi ve kültür evlerimiz mevcut. Burada öğrencilerimize TEOG kursları veriyoruz. 23 Nisan Egemenlik Çocuk Bayramı kapsamında ve öğrencilerimize moral olması açısından TEOG sınavı öncesinde Sayın Başkanımız Hanefi Mahçiçek Bey’in talimatları doğrultusunda Esahb-ı Kehf gezisi düzenledik. Başkanımız, öğrencilerimizin Eshab-ı Kehf’i yakından görerek tanımasını istedi.” Açıklamasında bulundu.

Sosyolog ve Rehber Öğretmen Rümeysa Belverenli ise, “ Sosyoekonomik açıdan, kendi imkanları ölçüsünde buraya gelemeyecek öğrencilerimizi TEOG sınavı öncesinde hem moral hem de bilgilendirme amaçlı Eshab-ı Kehf Külliyesine getirerek ziyaretlerini sağladık.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından Afşin Belediyesi Rehberi Ramazan Kıraç, Onikişubat Belediyesi tarafından Eshab-ı Kehf’e gezi için gelen kafileyi tarihi mekanı gezdirerek ‘Yedi Uyurlar’ın hikayesini anlattı.

Editör: Haber Merkezi