Kahramanmaraş’ta yaşanan yoğun yağıştan dolayı oluşan sel felaketi nedeniyle yetkililer kırmızı alarma geçti.

Olay anından itibaren bölgesine müdahale eden Onikişubat Belediyesi, kriz yönetim ekibi oluşturarak, yoğun mesai harcıyor. Ekipler özellikle en çok hasar gören Süleymanşah,5 Nisan, Akçakoyunlu, Haydarbey, Yamaçtepe, Fatih, Cumhuriyet mahalleleri yoğunlukta olmak üzere toplamda 55 mahallede hasar gören evleri tek tek ziyaret ederek, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in selamını iletiyor ve hasar tespiti yapıyor. Hasar tespitlerinin belirlenmesinin ardından zarara uğrayan vatandaşların mağduriyetlerinin bir kısmı devlet, bir kısmının da Onikişubat Belediyesi tarafından giderileceği belirtildi.

Olay yerlerinde incelemelerde bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, merkezde bulunan 55 mahalleye müdahale edildiğini ve çalışmaların ivedi bir şekilde devam ettiğini belirterek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada “ Gerçekten uzun yıllardan sonra görmediğimiz bir doğal afet olayıyla karşı karşıyayız. Biz aşağı yukarı 30 yıldır bu memleketteyiz ve böyle bir olayla karşılaşmadık.

 Akçakoyunlu Mahallemizde maalesef 2 çocuk ve 1 annemiz vefat etti. Devlet olarak bir taraftan valiliğimiz ve AFAD, bir taraftan da Büyükşehir Belediyemiz ve Onikişubat Belediyemiz yaşanan yol ve çevre tahribatlarını giderebilmek için yoğun mesai harcayarak çalışıyoruz. Yarına kadar inşallah bu yol ve çevrelerde yaşanan sıkıntıları gideririz. Haricinde zarar gören ailelerimize de AFAD destek verir.

 Ayrıca Onikişubat Belediyesi olarak biz de kardeşlerimize, hemşehrilerimize elimizde bulunan bütün imkânlarımızı zorlayarak, destek olacağız.

 Cenab-ı Hakk inşallah bir daha böyle bir doğal afetle memleketimizi karşılaştırmaz diye temenni ediyorum. Bütün zarar gören kardeşlerimize de bu vesile ile geçmiş olsun diyorum. Zararı da Allah’ın izni ve devletimizin yardımıyla gideririz” ifadelerine yer verdi.

Mahçiçek, belediye ekiplerinin sabah saatlerine kadar çalışmalarına devam edeceğini, yerel yönetimler olarak vatandaşın yanında olduğunun mesajını vererek cümlelerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi