Kahramanmaraş, Hatay ve Mersin başta olmak üzere Türkiye’nin 14 farklı şehrinde 48 soygun gerçekleştiren 4 kişilik hırsızlık çetesi, “Murç” adı verilen operasyonla çökertildi. Yaptıkları soygunlarla 1 milyon TL’nin üzerinde gelir elde eden çete üyelerinin, çaldıkları paralarla tatil beldelerinde eğlendikleri, yurt dışından hayat kadını getirerek birlikte oldukları ortaya çıktı.
Alınan bilgilere göre, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Mayıs ayından itibaren başlayan kasa ve işyerinden hırsızlık olaylarını aydınlatmak için çalışma başlattı. Soruşturmayı derinleştiren polis, soygunları gerçekleştiren şahısların doğu ve güneydoğu kökenli F.C.D. (32), B.A. (23), K.C. (28) ve D.T. (47) olduğunu belirledi.
Sahte kimlikler kullanarak sürekli izlerini kaybettirmeyi başaran şahısların peşine düşen polis, zanlıları hem teknik hem de fiziki takibe aldı. Zanlıları adeta gölge gibi takip eden polis yaklaşık 2 ay süren çalışmaların ardından önceki gün operasyon için düğmeye bastı.
TAKİP İÇİN LÜKS OTO KİRALANDI
Soruşturmanın ilerleyen bölümünde yaklaşık 40 polis görevlendiren Kahramanmaraş Emniyeti, tüm delilleri topladıktan sonra Hatay’ın Dörtyol ilçesinde zanlılara yönelik operasyon düzenledi. Seyahatlerini sürekli olarak kiraladıkları lüks otolarla yapan zanlıları kaçırmamak için kendileri de son model araçlar kiralayan polis çete lideri F.C.D. ve arkadaşlarını suç aletleriyle birlikte kıskıvrak yakaladı.
Operasyonun ardından Kahramanmaraş’a getirilen zanlıların, arkalarında bıraktıkları tablo ise şaşkınlık oluşturdu. Hedef olarak genellikle Serbest Muhasebecileri ve inşaat firmalarını seçen zanlıların, 26 Mayıs’tan bugüne kadar tam 48 hırsızlık gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. 11’i Kahramanmaraş’ta olmak üzere, Hatay, Malatya, Kırşehir, Kocaeli, Kayseri, Sivas, Kırıkkale, Samsun, Balıkesir, Manisa, Muğla, Denizli ve Mersin’de yaptıkları soygunlarla 1 milyon TL’nin üzerinde para kaldırdıkları tahmin edilen 4 zanlının, bu paraları ise eğlence de harcadıkları tespit edildi.
İSVEÇ’TEN HAYAT KADINI GETİRTTİLER
Yaptıkları soygunların ardından şifre olarak “spiral taşını kırdım” parolasını kullanan zanlıların eğlenceye düşkünlükleri ise polisi bile şaşırttı. 4 aylık sürede 48 soygun gerçekleştiren çete üyelerinin son derece lüks otellerde konakladıkları ve İsveç’ten getirttikleri hayat kadınlarıyla birlikte oldukları ortaya çıktı.
Yeni bir soygun planlarken yakalanan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgütlü olarak işyerinden, çelik kasadan hırsızlık" suçlamalarıyla bu gün adliye sevk edildi. Zanlılara yaptıkları soygunlarda mihmandarlık yapan ve hedef gösteren şahısların yakalanması için yapılan çalışmalar ise sürüyor.
Editör: Haber Merkezi