Ramazan'ın heyecanı ve coşkusu çarşıda ve pazarda yaşanmaya başlandı. Ramazan'ın vazgeçilmezi olan hurmalar da pazar tezgahlarındaki yerini aldı.

Onbir ayın sultanı Ramazan için hazırlık yapan vatandaşlar Afşin Kapalı Semt Pazarına giderek ramazan erzaklarını tamamlamaya çalıştılar.

Ramazan’da iftar sofralarının  vazgeçilmezi olan hurmalara ilgi yoğun oldu. Kilosu 10 ile 25 lira arasında değişen hurmalar büyük ilgi görüyor.

Esnaflar her zaman ki gibi eski Ramazan'ları arar olduk dese de Ramazan ayının manevi coşkusu ve iklimi insanları yavaş yavaş sarmaya başladı.

Bu yıl da iftar sofralarının vazgeçilmezi hurma oldu. Kilosu 10, 15 ve 25 lira arasında değişen hurmalar iftar sofralarını süsleyecek.

Hurma meyvesinin verilen en büyük nimetlerden biri olduğunu söyleyen pazarcı esnafı Salim Kuru, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Ramazan geldiği için hurmaya olan ilgi arttı. Ama ben hurmanın sadece Ramazan ayında değil 12 ay tüketilmesini istiyorum. Doyurucu özelliğine sahip olan hurma Allah’ın bize verdiği en güzel meyvelerden biridir." Dedi.

Hurmalar Medine, İran ve Cezayir'den

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi hurmalar;  İran’dan, Medine’den ve Cezayir’den geliyor.  İran hurmasının fiyatı 10, Medine hurmasının 25 Cezayir hurmasının ise 15 Liradan satılmakta.

Editör: Haber Merkezi