Afşin Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarında Ramazan bereketi yaşanıyor.

Cumartesi günü başlayacak olan onbir ayın sultanı Ramazan,  semt pazarına hareketlilik kazandırdı. Oruç öncesi vatandaşlar Pazara akın ederek Ramazan sofralarını süsleyecek mutfak ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Vatandaşların bu telaşı pazarcı esnafının yüzünü güldürdü.

Afşin Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarına hareketlilik getirdi. Ramazan ayının yaklaşması ve piyasadaki sebze ve meyve fiyatlarının düşmesi esnaf ve alışveriş için pazara giden vatandaşların yüzünü güldürdü.

Yaz aylarının ardından fiyatları düşen sebze ve meyveler ramazanın gelmesiyle vatandaşlar pazara sahur ve iftarlık için alışveriş yaptılar.

Pazara gelen vatandaşlar fiyatlarının uygun olması ve bu düşüşün Ramazana denk gelmesiyle mutlu olduklarını söylediler.

Baharın gelmesiyle fiyatların düştüğünü söyleyen pazarcı esnaf Mustafa Doğan, “Kış ayların da fiyatlar yüksekti yazın gelmesiyle fiyatlarda düşüş oldu bu düşüşten vatandaşlar ve bizlerde memnunuz, ramazanın gelmesiyle pazardaki yoğunlukta arttı” dedi.

Ramazan bereketiyle geldi diyen pazarcı esnafı Ali Akkaya, şunları söyledi; “Ramazan ayının gelmesiyle fiyatlarımız düşüşte vatandaşlar memnun. İnşallah milletin ve ramazanın bereketi çok olur bu mübarek ayda sıkıntı yaşamazlar.”

Esnaf Ali Akkaya, fiyatlar da düşüş olduğunu ve daha da düşeceğini belirtti.

Tezgâhları şenlendiren yaz meyvelerin fiyatları düşüyor

Erik, nektarı, yeni dünya, kayısı, şeftali ve karpuz gibi yaz meyveleri bir önceki pazara nazaran fiyatları biraz daha aşağı indi.

Meyvelerinin kilogram fiyatları: Karpuz 1.50 ile 2, yeşil erik 4, kiraz 5, kayısı 3, şeftali 2 ile 2.50, yenidünya 3, nektari 4, can eriği 4 ve çilek 6 ile 7 liradan satılıyor.

Sebze fiyatları

Afşin pazarında sebzenin kilogram fiyatları ise şu şekilde oldu: “ Biber 2 ile 3, Domates 2.50 ile 3, Patlıcan 2, Kabak 2, Salatalık 2, fasulye 3 ile 4,  patates 1 ve soğan 1 lira.”

Editör: Haber Merkezi