KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınan ön ödemeli sayaç sistemi ile vatandaşlar su tüketimini kontrol altına alıyor.

Geçtiğimiz aylarda devreye alınan Ön Ödemeli Kartlı Sayaç uygulaması ile aboneler istedikleri kadar su almaları ve su tüketiminin anlık olarak elektronik sayaç üzerinden takip edilmesi sayesinde aile bütçesinin kontrolünde ve kiracılar için abonelik sorunu yaşanmaması adına büyük önem arz ediyor.

Ön Ödemeli Su Sayacı Sistemi Nedir?

Bu sistemle, abone satın aldığı kadar su kullanabilir. Ön Ödemeli Su Sayacı, ekranı sayesinde kullanım bilgilerini verir, bu yüzden de kullanımı çok kolaydır. Sürekli kendi kendini kontrol ederek herhangi bir aksaklığa müsaade etmez. Her sayacın kendine özgü bir akıllı elektronik kartı vardır.

Başvurular KASKİ Genel Müdürlüğüne

İlk aşamada Kahramanmaraş ve Elbistan ilçe merkezinde devreye alınan Ön Ödemeli Kartlı Sayaç için aboneler KASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığına ve Elbistan İlçe Şube Müdürlüğüne dilekçe ile başvurabilirler. Ön ödemeli sayacın ücretini ise peşin ya da taksitli ödeyebilirler.

Ön Ödemeli Sayaçlara dolum işlemlerini ise KASKİ veznelerinden rahatça yaptırabilirler. Mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde kredi bitmesi halinde sayaçlar otomatik olarak ek kredi kullanımına başlayarak mesai saatlerine kadar su kesilmesinin önüne geçmektedir.

Editör: Haber Merkezi