Elbistan Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Mesut Batmaz, on bir ayın sultanı Ramazan’da ilçede bir ilke imza atarak ‘Ramazan Sokağı’ oluşturacaklarını söyledi.

Elbistan Belediyesi Kent Konseyi 7’den 70’e toplumun her kesimine hitap edecek ve Ramazan’ın manevi iklimine uygun programların yer alacağı 6. Ramazan Çadırı Kültür Etkinlikleri için hazırlıklarını tamamladı. İftar çadırının yanı sıra ayrıca bu yıl ilk defa onlarca mini işyerinin bulunacağı ve eski Elbistan evlerini örnek alarak inşa edilen ‘Ramazan Sokağı’ uygulamasını hayata geçireceklerini belirten Elbistan Kent Konseyi Başkanı Mesut Batmaz, bu çalışmanın Ramazan akşamlarına renk katacağını anlattı. Şehit Piyade Er Mehmet İnan Parkı’nda hizmet verecek Ramazan Sokağı’nın kurulum çalışmalarını inceleyen Batmaz, “Ramazan ayında birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesine vesile olacak programlar düzenlenecek” dedi.

Batmaz, şunları söyledi:

“Elbistan Belediyesi Kent Konseyi olarak ilçemize farklı bir Ramazan ayı yaşatmak adına bu özel ayın ruhunu yansıtacak programlar ve çalışmalar için kollarımızı sıvadık. Kent Konseyimizin her Ramazan ayında yaptığı Ramazan Çadırı Kültür Etkinlikleri’nin bu yıl altıncısını düzenleyeceğiz. Bu programlarla her Ramazan akşamı farklı bir güzellik yaşanacak. Aynı zamanda bu yıl ilk defa ‘Ramazan Sokağı’ uygulamamız olacak. Şehit Piyade Er Mehmet İnan Parkı’nda, eski Elbistan evlerinin görünümüne sahip mini işyerlerinin bulunduğu bir alan inşa ediyoruz. Bu konuda ilçe esnaflarımızdan da büyük talep aldık. Ramazan Sokağı, ülkemizin birçok yerinde var olan bir çalışma. Ramazan Sokağı’nda 20’ye yakın mini işyerimiz bulunacak. Hediyelik eşya, kitap-kırtasiye, gıda, pasta, dondurma, yöresel ürünler gibi malzemeler Ramazan ayı boyunca burada satışa sunulacak. Ramazan Sokağı’nda yer almak isteyen esnaflarımız Kent Konseyi ile irtibata geçmeleri gerekiyor.”

6. Ramazan Çadırı Kültür Etkinlikleri ile ilgili programlara son şeklinin verildiğini hatırlatan Batmaz, “Bu yıl semazen, mehteran, musiki konserleri, tiyatro gösterileri, Hacivat-Karagöz gösterileri gibi çok canlı ve hareketli özel programlarımız olacak. Birkaç gün içerisinde programların takvimi belirleyecek ve halkımıza duyuracağız. İftar yemeği ve teravih sonrasında etkinlikleri takip etmek isteyen herkes Şehit Er Şehit Mehmet İnan Parkına davetlidir. Mübarek Ramazan ayının İslam alemine, Elbistan halkımıza ve şahsımıza hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, tüm hemşerilerimize sevgi ve saygılarımızı sunarız” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi