Afşin'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kurslar, yoğun ilgi görüyor.

Çocuklarını okutup meslek sahibi yapan ama kendileri o fırsatı yakalayamayan pek çok kadın, bu kurslar sayesinde okuryazar olma imkânı yakalıyor.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında ilçede açılan kursu ziyaret etti.

Afşin Kaymakamı Budan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ve İlçe Halk Eğitim Müdürü Ahmet Şahan İle birlikte Okuma- Yazma Seferberliği kapsamında Yavuz Selim İlkokulunda eğitim gören kursiyerleri ziyaret ederek, onlarla bir süre sohbet etti.

Budan, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Afşin'de, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında 51 kurs açıldı ve 627 kişi kayıt yaptırdı." dedi.

Hiçbir vatandaşın okuma yazma bilmeden kalmasını istemediklerini belirten Budan, "Okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımıza ulaşmak istiyoruz. Gönül isterdi ki bu kursları açmaya gerek kalmasa, tüm vatandaşlarımız vaktinde bu eğitimi almış olsa. Ama çeşitli nedenlerle bu eğitim imkânından mahrum kalmış vatandaşlarımızın açığını kapatmak için Cumhurbaşkanımız ve kıymetli eşlerinin başlattığı bu seferberliğe olan gücümüzle destek veriyoruz." açıklamasında bulundu.

Eğitimin yaşı ve sınırı olmadığını dile getiren Budan, şunları söyledi:

"Kurslar bittiğinde, katılım sağlayan vatandaşlarımız birinci kademe okuryazar belgesini almış olacaklar. Eğitimin zamanı, sınırı ve yaşı yok. Bu kursların ardından isteyen vatandaşlarımız ilkokul diploması yerine geçen ikinci kademe kurslar için müracaat edebilirler. Yeter ki vatandaşlarımız bizlerden talep etsinler. Kurslarımıza daha çok annelerimiz, ablalarımız ilgi gösteriyor ve sınıfları dolduruyorlar. Kurslarda emekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ve İlçe Halk Eğitim Müdürü Ahmet Şahan da gelen talepler doğrultusunda okuma yazma kurslarını açmaya devam edeceklerini söylediler.

-7 çocuğumu okuttum, şimdi sıra bende

Okuma yazma kursuna katılan 54 yaşındaki ev hanımı Yeter Özdemir ise, okuma ve yazmayı öğrenmeyi çok istediğini belirterek,  bütün çocuklarını okuttuğunu ve sıra kendisine geldiğini söyledi.

Kursların açılmasına vesile olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teşekkür eden Özdemir, "Kursta başarılı olmak, okumak istiyorum. 2 erkek, 5 kız olmak üzere 7 çocuğum var. Hepsini de okutarak avukat, mühendis, hemşire ve memur yaptım. İnşallah sıra bize geldi. Bende okuyacağım" diye konuştu.

Ev hanımı Habibe Ceviz de, okumanın çok güzel duygu olduğunu belirterek, öğrenmeye çalıştıklarını söyledi.  

Konuşmaların ardından, Kaymakam Budan ve beraberindekiler, kursiyerlere kırtasiye malzemesi hediye ettiler.

Editör: Haber Merkezi