Alparslan Mahalesi'nde yaşayan bir grup, Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü önünde "Okulumuzu istiyoruz" diyerek eylem yaptılar.
Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yapan veliler,çocuklarını Alparslan Mahallelerinde bulunan Gaziosmanpaşa Okuluna göndermek istediklerini, mahalle dışındaki farklı bir okula göndermeyeceklerini kaydettiler.
Grup adına konuşma Şerife Karaağaç, "Çocuklarımızı orta okul için, TEAŞ İstiklal Ortaokuluna göndermek zorunda kalıyoruz. Bizler Alpaslan mahallesinde oturuyoruz, 2013-2014 eğitim öğretim sezonunda bizim mahallemizde bulunan okula ek bina yapıldığı için çocuklarımızı Gaziosmanpaşa Mahallesinde bulunan TEAŞ İstiklal ortaokuluna gönderdik, mahalleli olarak bu durum bizleri çok mağdur etti. Çocuklarımızın bu değişiklikte okul kıyafeti, servis parası gibi masraflar düşünülmeden bizlere yüklenmiştir. Okul bize ulaşım açısından oldukça uzak konumdadır. Bizler öğrencilerimiz başka mahallede bulunan okula göndermek zorunda kaldığımız için servis tutmak zorunda kalıyoruz fakat bizim servis parası verecek maddi durumumuz yok. Bu sezonda servis ücretleri çok pahalı. Alpaslan mahallemizde bulunan okul tamamlandı ve bizler tekrar öğrencilerimizi mahallemizde bulunan okula göndermek istiyoruz. Başka yere çocuklarımızı güvenemiyoruz. Biz yetkililerden bu durumun düzeltilmesini talep ediyoruz. Bizler mahallemizde bulunan Gaziosmanpaşa İlkokuluna öğrencilerimizi göndermek istiyoruz. Bize okulumuzu vermeyeceklerse çocuklarımızı okula göndermek istemiyoruz."açıklamasında bulundu.
Yapılan açıklamadan sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.
Editör: Haber Merkezi