Afşin'de yeni eğitim ve öğretim yılı kapsamında okul içi ve çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri değerlendirildi.

İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, "Okullarda Güvenli Eğitim Ortamlarının Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Projesi" kapsamında, Afşin'deki eğitim kurumlarının koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirleri planlandı.

Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar başkanlığında düzenlenen toplantıda, okul güvenliği ve kamera durumları, bağımlılıkla mücadele, okul çevresinde bulunan metruk binaların durumu, gıda güvenliği, okul hijyen durumu, okul çevresi trafiği ve okul servisçileri ile ilgili çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, "Eğitim-öğretim yılı boyunca, ilçe genelinde okulların çevresindeki şüpheli şahıslara, umuma açık yerlere, okul servis araçlarına, park ve bahçelere yönelik kapsamlı uygulamalara emniyet ve jandarma asayiş timlerince devam edilecek. Okulların çevresinde başta uyuşturucu ve uyarıcı maddeyle mücadele olmak üzere, sigara satışının önlenmesi, internet kafe gibi yerlerin denetlenmesi, metruk binaların kontrolü, yoğun bir şekilde sürdürülecek. Huzurlu bir eğitim-öğretim yılı için veliler, okul aile birlikleri, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, basın, okul yöneticileri ve güvenlik görevlileri etkin bir iş birliği ve dayanışma içinde olacak. 2019-2020 eğitim öğretim yılını ülkemizin geleceği olan çocuklarımız ve gençlerimizin huzur ve güven içerisinde geçirebilmesi için bu toplantı büyük önem taşımaktadır. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum " açıklamasında bulundu.

Yeni eğitim yılının hayırlı olmasını temenni eden Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan da, ilçedeki okulların fiziki durumlarıyla alakalı bilgi verdi.

Toplantıya, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, Afşin Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Nadir Güneşli, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.

Editör: Haber Merkezi