Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünde okuyan Abdullah Akpınar, boş zamanlarında meyve ve sebze kasası yaparak aile bütçesinde katkı sağlıyor.

Afşin’e bağlı Alpaslan Mahallesinde bulunan atölyede ürettiği sebze ve meyve kasalarından elde ettiği gelirle okul harçlığını çıkartan Abdullah Akpınar, Kahramanmaraş ve ilçelerinden gelen kasa siparişlerine yetişmekte zorluk çekiyor.

Afşin ve çevresinde kendisinden başka, kasa üreticisi olmadığını ifade eden Akpınar, bir günde 150 adet kasa ürettiğini söyledi.

Ailesine destek olmak ve okul masraflarını karşılamak için bu işi yaptığını belirten Akpınar, “ Şuanda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde bilgisayar programcılığı bölümünde okuyorum. İlçemizde ve bölgemizde sezonuna göre üzüm kasası, elma kasası ve sebze kasalarına yoğun bir talep oluyor. Afşin’de, bu işi bir tek ben yapıyorum, Kahramanmaraş bölgesinde ise bu işi yapan kişi sayısı çok az. Bu yüzden kasaya yoğun bir talep oluyor” dedi.

İşini severek yaptığını belirten Akpınar, “ Üzüm sezonunu bitirdik. Şuanda çevremizde yoğun bir şekilde elma üretimi yapıldığı için elma kasası siparişlerini yetiştirmeye çalışıyorum. Hafta içi okulum olduğu için sadece hafta sonları Afşin’e gelerek kasa yapıyorum. Ürettiğim kasaları Afşin, Elbistan, Göksun ve Kahramanmaraş’tan gelen çiftçilerimiz alıyor. Genellikle elma kasası olarak kullanılan bu kasalar Kadirli bölgesinde marul kasası olarak kullanılıyor” açıklamasında bulundu.

Bir sezonda 5 bin’e yakın kasa ürettiğini ifade eden Akpınar, okuldaki derslerine ağırlık verdiğine değindi. Akpınar ayrıca, okulu bittiğinde kasa işinin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizerek, kazanç elde edilebilecek bu sektörü daha da geliştirmek istediğini belirtti. 

 

Editör: Haber Merkezi