İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ali Tiyek başkanlığında geziye katılan Meslek Liseleri ve Halk Eğitimi Müdürleri ESHAB-I KEHF Külliyesi hayranlıkla izlerken Belediyenin görevlendirdiği Rehber Ramazan Kıraç'ın anlattığı Külliye ve mağara arkadaşlarının tarihini dikkatle dinlediler.
Ziyaretin ardından açıklama yapan İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ali Tiyek, "Hayat Boyu Öğrenme ve Halk Eğitimi Değerlendirme Toplantısını Afşin'imizde gerçekleştirdik. Toplantıda, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hizmet Vakfı arasında imzalanan "Değerler Eğitimi Protokolü" ile ilgili yapılacak çalışmalar,  Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince Kilim ve Halıcılık kurslarının açılması için İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Kilim Halıcılık Turizm Tekstil ve Kuyumculuk San.Tic. Ltd.Şti arasında imzalanan işbirliği protokolünde belirtilen esaslara göre hareket edilmesi, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün "Harcanamayan ödenekler", Erasmus ve Avrupa Fırsatları ve Kalkınma Ajanslarına Proje Sunulması" konuları üzerinde gerekli hassasiyetin gösterilmesi, İl genelinde Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerince 2015-2016 eğitim öğretim yılında yapılan veya yapılacak olan çalışmalar hakkında değerlendirilme yapıldı. Ardından okul müdürlerimiz ve kurum müdürlerimizle birlikte Kahramanmaraş'ın ve Türkiye'nin önemli kültür mirasları arasında yer alan Afşin Eshab-ı Kehf'i ziyaret ederek tarihi hakkında bilgi aldık" açıklamasında bulundu.

 Geziye, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ali Tiyek, Afşin İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bilal Özden, İl Millî Eğitim Hayat Boyu Öğrenme Şefi Bayram Metin, Basın-Yayın Koordinatör Oğuz Karakoç, Dulkadiroğlu Mes. Eğt. Mrk. Müdürü Mustafa Yeşil, Dulkadiroğlu Kahramanmaraş HEM Müdürü Ali Özdemir, Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili HEM Müdürü Hamza Büyüksakallı, Afşin HEM Müdürü Ahmet Şahan, Afşin Mes. Eğt. Mrk. Müdürü Fatih Köker,  Andırın HEM Müdürü Mustafa Öksüz, Çağlayancerit HEM Müdürü M. Zahid Aydemir, Göksun HEM Müdürü Bilal Akoğlu, Ekinözü HEM Müdürü Abdullah Çiçek, Elbistan Mes. Eğt. Mrk. Müdürü M. Hanifi Kaya, Elbistan HEM Müdürlüğü Muhittin Samancı, Nurhak HEM Müdürü Ünal Doğru, Türkoğlu HEM Müdürü H. Bekir Akkaya, Pazarcık HEM Müdürü İrfan Gökceren, İl Millî Eğitim Müdürlüğü HBÖ'den Celal Akkurt katıldılar.
Editör: Haber Merkezi