Afşin'de okul geçidi görevlisi eğitimi alan güvenlik görevlisi, okul önündeki görevine başladı.

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleşen okul geçit görevlileri projesi kapsamında Efsus İlkokulunda güvenlik görevlisi olarak çalışan Ümit Kalaycı'ya 'Okul Geçidi Görevlisi' belgesi verildi.

Afşin İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, İçişleri Bakanlığının talimatı doğrultusunda 2018-2019 eğitim öğretim yılında alınan trafik tedbirleri kapsamında okul önlerinde yaşanması muhtemel trafik kazalarının önlenmesi amacıyla "Okul Geçidi Görevlisi Eğitimi" verildiğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli şekilde gerçekleştirilen eğitime katılanların gönüllü olarak, okul geçitlerinde görev aldığını söyleyen Akdoğan, "Eğitime katılan okul geçidi görevlilerine eğitim sırasında trafik kuralları, trafik işaret, levha ve cihazları, trafiğin sevk ve idaresinde dikkat edilecek usul ve esaslar, taşıtların durdurulması ile yönlendirilmesi sırasında dikkat edilmesi gereken emniyet tedbirleri teorik olarak anlatıldı. Uygulamalı eğitim sırasında, geçit görevlisinin vereceği işaret ve yön tayini esasları, görevlinin okul önlerinde veya geçitlerde kendi can güvenliğinin korunması amacıyla bulunabileceği yer ve noktalar gösterildi. Bu kapsamda daha önce bir öğretmenimize belge vermiştik. Şimdi de Efsus İlkokulunda güvenlik görevlisi olarak çalışan arkadaşımıza bu eğitimi verdik ve katılım belgesini takdim ettik. Arkadaşımız okulu önünde öğrencilerin karşıya daha güvenli geçmeleri sağlayacak. Kendisine teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Öğrencilerin güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmeye ve evlerine ulaşmasını sağlamak için okul geçidi görevlisi olduğunu söyleyen güvenlik görevlisi Ümit Kalaycı, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan'a teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi