Afşin'de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören yaklaşık 20 bin öğrenci karne sevinci yaşayacak.

Cuma günü tamamlanacak 2018-2019 eğitim döneminin ardından, Afşin'de 125 ilk ve orta derece okullarda eğitim gören 20 bin öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girecek.

15-16 Haziran'da YKS var

Lise son sınıf öğrencileri ile mezunları için  Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu olacak. YKS, 15 ve 16 Haziran tarihleri arasında yapılacak. YKS temel yeterlilik testi 15 Haziran Cumartesi, 16 Haziran Pazar da alan yeterlilik ve yabancı dil testleri var. ÖSYM takvimine göre, YKS sonuçları 18 Temmuz'da açıklanacak.

Ortaokul son sınıf öğrencileri, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav sonuçlarını 24 Haziran'da öğrenecek.

Öğretmenlerin mesleki çalışmalarının ilk haftası 17-21 Haziran'da, ikinci haftası da 24-28 Haziran'da olacak.

Okullar ne zaman açılacak?

Ve okula dönüş... Yeni takvime göre öğrenciler 2019-2020 eğitim öğretim dönemine 9 Eylül'de başlayacak. Yeni tatillerden olan ilk ara tatil 18-22 Kasım tarihleri arasında hafta sonları ile birlikte 9 gün olacak. İlkyarı yıl tatili de hafta sonları ile 16 gün olacak ve 20-31 Ocak 2019 tarihleri arasında. İkinci yarıyıl 3 Şubat'ta başlıyor. İkinci ara tatil nisan ayında. Yaz tatili başlangıcı 19 Haziran 2020'de, süresi de 11 hafta olacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan'dan Karne Mesajı

Velilerden çocuklarının tatilini sağlıklı bir şekilde geçirmeleri için onlara uygun ortam ve fırsatlar sunulmaları talebinde bulunan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, mesajında öğrencilerin tatilde dinlenirken kitap okumalarını istedi.

Başarılı bir eğitim-öğretim yılını daha güzel anılarla geride bırakıldığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan,  "Okullarımız çeşitli alanlarda çok önemli başarılar elde etti. Tüm bu başarılarda emeği geçen idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Turan, " 2018-2019 eğitim öğretim yılının sonuna geldik. Karneyi, bir dönem boyunca sergilediğiniz performansın değerlendirmesi ile zayıf ve güçlü yönlerinizi değerlendirmek, eksikliklerinizi fark etmek ve bir dahaki dönem için tedbirler almak adına bir fırsat olarak görmeliyiz. Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi arttırarak, iyi bir tatil geçiriniz. Yaz tatilinizi aileniz ile birlikte geçirerek, sosyal-kültürel ve sportif etkinliklere katılıp, kitap okumanızı ve yeni eğitim-öğretim yılına motive olmanızı diliyorum. Unutmayın ki eğitim sadece okulda değil hayatın her alanında vardır. Bugün çocuklarımızın, kendileri için yapılan değerlendirmelerle duygusal yoğunluğun yaşandığı önemli bir gündür. Çocuklarımızın karnelerinde almış olduğu notlar ne olursa olsun, onlar bizim için ayrı birer değerdir. Onların başarısında önemli katkılarınız olduğunu biliyor ve öğrencilerimizin değerli velilerine gönülden teşekkür ediyorum. 15-16 Haziran'da Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) katılacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi