Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, çocukların eğlenceli bir yaz geçirmelerini sağlamak amacıyla Afşin’de portatif yüzme havuzu kurdu.

Afşin’de tatile gidemeyen çocuklar sıcak yaz aylarında okul bahçesine kurulan portatif havuzda serinleme imkanı buldu.

Afşinli çocuklar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından okul bahçelerine oluşturulan havuzda 2 ay boyunca yüzme eğitimi görecek. Okul bahçesinde eğitimlere katılan çocuklar hem yüzme öğrenecek, hem de serinleyerek bayıltan sıcaklardan kurtulacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal İlkokulu bahçesine kurulan havuzda, öğrenciler, eğitim gördükleri okulun bahçesinde serinlerken yüzmeyi de öğreniyor. Eğitmenler eşliğinde etkinliğe 6-13 yaş grubundaki çocuklar, hem sıcaklarda serinleyecek hem de keyifli bir tatil dönemi geçirecek. Ayrıca proje kapsamında yaz aylarında meydana gelen boğulma vakalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Mustafa Kemal İlkokulu Aile Birliği Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir,  yaptığı açıklamada, yorucu bir eğitim yılını geride bırakan öğrencileri yüzme havuzlarıyla ödüllendirdiklerini söyledi.

Çocukların yüzme havuzunda güzel vakit geçirdiklerini aktaran, Okul Aile Birliği Başkan Yarımcısı Özdemir, “ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç, çocuklarımızın eğlenmesi, güzel bir tatil geçirmesi ve yüzme öğrenmeleri için gönderdi. Okulumuz ve çocuklarımız adına bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Portatif yüzme havuzunda sıcaktan bunalan çocuklarımız hem serinliyor, hem de tatile gitme imkanı bulamayan çocuklarımız deniz özlemini gidererek yüzme öğreniyorlar” diye konuştu.

Öğrencilerden Ahmet Emir Köş ise okul bahçesinde açılan havuzda eğlenerek, güzel bir tatil geçirdiklerini aktardı.

Havuzda arkadaşlarıyla birlikte yüzme öğrendiklerini söyleyen Murathan Kalender, “Sıcak yaz günlerinde havuza girerek serinliyoruz, eğleniyoruz ve yüzme öğreniyoruz. Bu projeyi yapanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi