Türk Eğitim Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şube Başkanı Bayram Doğan, “Öğretmenler Günü’nde tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ekonomik destek verilsin.” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şube Başkanı Bayram Doğan şu ifadelere yer verdi:

“Saygı değer eğitim çalışanı arkadaşlarım 24 Kasım Öğretmenler gününüzü en içten duygularımla kutlar.Sağlıklı,huzur dolu bir eğitim öğretim yılı geçirmenizi yüce rabbimden temenni ederim.Bu özel günümüzde Hükümet adına somut uygulamaları başlatmasını istiyoruz.
Bu doğrultuda;
1-Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmelerinin TBMM’de biran evvel başlatılsın.
2-Öğretmenler Günü’nde tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ekonomik destek verilsin.
3-Salgın süresince, zaman zaman okulları kapatmak zorunda kalsak bile, olağanüstü gayret ortaya koyarak eğitimi devam ettiren hizmetlisinden memuruna, öğretmeninden yöneticisine kadar bütün eğitim çalışanları başarı belgesiyle ödüllendirilsin. 4.3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanlarına verilmesi,ayrıca yardımcı hizmetler sınıfının ek göstergeden yararlanmalıdır. 5. Vergi dilimi % 15 e sabitlenmeli, vergi matrahı yükseltilmelidir. Pandem süreci yaşanan ekonomik Fatura Memura Ödetilmesin!
Ekim enflasyonu %19,89 oldu.
Öte yandan döviz ve altındaki keskin yükseliş de başta akaryakıt olmak üzere, dalga dalga tüm gider kalemlerimize Zam olarak yansıyacaktır.
Bu süreci, sadece ‘sabır ve tasarruf’ telkinleriyle ya da “Sabit gelirlileri enflasyona ezdirmeyeceğiz” söylemleriyle atlatamayız.
İvedilikle kamu çalışanlarının ücret artışları Güncellenmelİ ve artan enflasyon karşısında alım gücünü kaybeden memur ve emeklimize mutlaka ek zam verilmelidir.
Aksi taktirde yaşanan ekonomik daralmışlığın faturasını yine sabit ve dar gelirlilerimiz ödeyecektir. Yukardaki istek ve temennilerimizin gerçekleşmesi dileklerimizle,başta öğretmenlerimiz olmak üzere bütün eğitim çalışanlarımızın gününü kutlar.İyi çalışmalar dileriz”

Editör: Haber Merkezi