Sağlık Bakanlığının "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam" Programı kapsamında ‘Sağlık için hareket et’ sloganıyla Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’ne 25 adet bisiklet dağıtımı yapıldı.

Toplamda 25 adet bisikletin dağıtıldığı organize Kılavuzlu Parkı’nda gerçekleştirildi. Organizeye İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı, ilgili kurum idarecileri, basın temsilcileri ve sporcuları katıldı.

Bisiklet dağıtımı öncesinde bir değerlendirme yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, hareketsiz yaşamın modern toplum için en önemli halk sağlığı sorunlarının başında geldiğine dikkat çekti.

Yener, “Teknolojik gelişmeler yaşamı kolaylaştırsa da, uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını artırmakta ve sağlığı olumsuz yönde etkilemektedir. Bulaşıcı olmayan hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan hareketsiz hayat tarzı (fiziksel inaktivite), dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında obezitenin önünde dördüncü sırada yer almaktadır. Fiziksel hareketsizlik yalnızca yetişkinler için değil, çocuklar ve gençler için de ciddi bir sağlık riski taşımaktadır. 2010 yılında yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre ülkemizde bireylerin yüzde 71,9'u düzenli fiziksel aktivite yapmamaktadır. Bakanlığımız bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadele için harekete geçmiş, çocukların yanı sıra yetişkinlerde de fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi başlatılmıştır. Proje ile kamu kurum ve kuruluşlarında ve sivil toplum kuruluşlarında personellerine bisikletleri düzenli kullanıma özendirecek faaliyetlerde bulunan ve koşulları sağlayan kurumlara Bakanlığımızca bisiklet verilmektedir. Bu kapsamda İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyetine toplam 25 adet bisiklet dağıtıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı da organizede katkısı bulunanlara teşekkür etti.

Törende hareketli yaşama bir farkındalık da bizden diyen gazeteciler, katılımcılar ile birlikte bisiklet sürüşü gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi