Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde başlatılan ‘Sıfır Atık’ projesine Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi’nin başlattığı destek devam ediyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Eshabil Emrah Coşkun, öğrencilere ‘Sıfır Atık’ projesini anlatı.

İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde başlatılan ‘Sıfır Atık’ projesine Dulkadiroğlu Belediyesi’nden de destek gelmişti. İçenin sıfır atık projesine uyumu için birçok projeye hayata geçiren Dulkadiroğlu Belediyesi, bu kapsamda eğitim programları da organize etmişti.

Eğitim programları kapsamında ise Dulkadiroğlu ilçesine bağlı okullarda öğrencilere atıklar hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi. Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen program kapsamında ilçe genelinde tüm okullarda bu programın uygulanmasının hedeflendiği aktarıldı.

Eğitim programını gerçekleştiren Dulkadiroğlu Belediyesi Çevre Koruma Şube Müdürü Eshabil Emrah Coşkun, atık konusundaki hassasiyetlerini dile getirdi. ‘Sıfır Atık’ projesinin geri dönüşümü de teşvik ettiğini dile getiren Coşkun, proje hakkında şunları söyledi: “

“Sıfır Atık” kapsamında israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi ve minimize edilmesi hedeflenmektedir. Atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını da hedeflenmektedir. ‘Sıfır Atık’ projesinin tanıtılması bu sebeple son derece önemlidir. Bu kapsamda çeşitli organizasyonlara imza attık. Bugün de ilçemiz genelinde bulunan okulların tamamını dolaşarak eğitim programımızı sürdürüyoruz. Düzenlenen eğitimde çocuklara, kalıcılığı sağlamak ve projenin tanıtımını yaygınlaştırmak amacıyla verilen eğitimle ilgili el broşürleri dağıtılmış ve çeşitli ikramlarda bulunulmuştur.  Eğitimlerin Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ ne bağlı tüm okullarda düzenli olarak yapacağız. Düzenlenecek bu eğitimler ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza,  giderek artan nüfus, sanayileşme, kentleşme ve tüketim sonucu giderek azalan doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanılmasını, ülke ekonomisine katkı sağlanmasını sağlamak adına çevre bilincinin aşılanacağı düşüncesindeyiz.”

Editör: Haber Merkezi