Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde Şehitler Anadolu Lisesi öğrencilerine, "Okumanın Önemi ve Kariyer Yaparak Başarılı Olmak" konulu konferans verildi.

Yüksek Makine Mühendisi Aslan Özmen, konferansta ilk olarak öğrencilere hayatındaki önemli ve mesleki kesitleri aktararak mühendislik ve mimarlık dallarının önemine vurgu yaptı.

Başta makine, elektrik, inşaat mühendisliklerinin günümüz dünyasındaki yerinden bahseden Özmen, “Günümüzde en önemli mühendislik dalı kimya mühendisliğidir. Hayatta yaşamımızda yani anlayacağınız A’dan Z’ye her şeyle; kimya mühendisi ilgilenir ama Türkiye’de kimya mühendisleri hak ettiği değeri ve önemi alamadı. Türkiye’de sanayi ve teknoloji eskiye göre iyileşmeler kat etmiştir. Matematik, kimya, fizik, biyoloji dersleri çok önemli ve değerlidir. Eğer ülke olarak gelişmek istiyorsak fen derslerine önem vermeliyiz. Geçmişe göre okumanın artık daha kolay olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Daha sonra Özmen’e okul müdürü Yakup Hurç tarafından plaket verildi. Göksun Şehitler Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Editör: Haber Merkezi