Afşin’de çeşitli okullarda eğitim-öğretim gören öğrenciler öğretmenleri eşliğinde kütüphaneyi ziyaret ederek, kitap okuma alışkanlığı konusunda bilinçlendirildi.

Afşin Ertuğrul Gazi İlkokulu, Afşin Anaokulu ve Afşin Özel Özverili Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Afşin Halk Kütüphanesini 54. Kütüphaneler Haftası münasebetiyle ziyaret etti.

Okuma alışkanlığı ve kitap sevgisinin erken yaşta kazandırılmasının önemine değinenGüler, "Hiçbir kitaplık kütüphaneler kadar zengin değildir.Bu amaç ile kütüphane ziyaretinde miniklerimizin kitapları inceleyip kütüphane kuralları hakkında bilgi sahibi olmaları büyük önem taşıyor. Anaokulu seviyesinde bu tür ziyaretler ayrıca onları ilkokul döneminde kütüphaneye hazırlıyor. Bir insanın kelime hazinesi ne kadar genişse, anlayışı o kadar yüksektir. Güreş yapanın ensesi kalınlaşır, basketbol oynayanın boyu uzar, halter kaldıranın pazıları gelişir. Kitap okuyanın da beyni gelişir.Okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen bir kişi, öncelikle kendine olan güvenini artırır. Bu ise aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneği kazandırır. Ayrıca okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime dağarcığına sahip oldukları için, hikmetli ve etkileyici konuşarak hitap ettikleri kişilerde etki de uyandırırlar. Bu etki ise insanlarla ilişkileri güçlendirmekte, kişiye daha sosyal bir karakter kazandırmaktadır. Bizleri ziyaret eden okullarımıza teşekkür ediyoruz. Sadece Kütüphaneler Haftasında değil her zaman onları Afşin Halk Kütüphanemize bekliyoruz. “dedi.

Afşin Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Tuğçe Güler, kütüphaneyi gezen minik öğrencilere çeşitli hediyeler veridi.

Editör: Haber Merkezi