Afşin Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri, okuldan mezun olan görme engelli arkadaşlarının ameliyat masraflarına katkıda bulunmak ve yetim öğrenciler yararına kermes düzenledi.

Afşin Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi bahçesinde kurdukları çadırda, evde yaptıkları yemek, pasta ve börekleri satan öğrenciler, edilen gelirlerle yetim öğrencilere ve daha önce okuldan mezun olan arkadaşlarının sağlık giderlerine katkıda bulunmayı amaçlıyorlar.

Kermese Katılan Afşin Belediye Başkanı Yardımcısı Nusret Karataş, öğrencilere duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek, " Kız Anadolu İmam Hatip Lisemiz öğrencileri, öğretmenleri ve okul idarecilerinin hazırladığı kermesi çok anlamlı bulduk. Buradan elde edilen gelirler çok güzel bir amaca hizmet edecek. Öğrencilerimizi kutluyorum.  Allah hayır eylesin, kermeslerini bereketli eylesin. Okul müdürümüzün ve öğretmen arkadaşlarımızın böyle faaliyetlerde bulunmaları bizi memnun ediyor. Bu tür faaliyetlerle gündemde tutulması gerekiyor. Genç nesillere bir şekilde aktarılması lazım. Öğrencilerimizin bu bilinç ve şuurla daha önce okullarından mezun olan ve yetim öğrencileri desteklemesi, onların hem madden hem de manen yanlarında olması güzel bir örnek." dedi.

Afşin Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Doğan ise, öğrenciler ile birlikte maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için kermes düzenlendiğini söyledi.

Öğrenciler tarafından daha önce 15 Temmuz şehit aileleri adına geniş katılımlı bir kermes düzenlendiğini ifade eden Doğan, "Okulumuzda her sınıfın bir yetim ve maddi durumu iyi olmayan öğrenci kardeşi var. Öğrencilerimiz sınıflarında topladığı paralarla, kırtasiye malzemeleri ve düzenlediği kermeslerle başka öğrencilere yardımda bulunuyorlar. Bu kermesin ayrı bir özelliği var. Öğrencilerimiz, okulumuzdan daha önce mezun alan bir arkadaşlarının sağlık masraflarına katkıda bulunmak için bu kermesi organize ettiler. Bu kermeste emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin bu girişimleri tedavi olacak arkadaşımıza bir nebzede yardımcı olacaksa bu bizim için mutluluktur. Öğrencilerimize iyilik ve yardım etme duygusunu kazandırmak adına bu tür faaliyetleri güzel buluyorum." açıklamasında bulundu.

9 sınıf öğrencisi Zeynep Sönmez, daha önce mezun olan arkadaşlarına maddi ve manevi destekte bulunmak için kermes düzenlediklerini belirtti.

Bütün öğrencilerin kermese katkıda bulunduğunu ifade eden 9 sınıf öğrencisi Şuhede Sultan Kavak ise, "Bütün sınıflarımızın başka okullarda yetim veya maddi durumu iyi olmayan kardeş öğrencisi var. Okulumuzda değişik etkinliler yaparak bu öğrencilerimize elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Fakat bu kermesi daha önce mezun olan bir arkadaşımızın sağlık masraflarına katkıda bulunmak için düzenledik. İnşallah arkadaşımıza yararımız olur" dedi.

Editör: Haber Merkezi