Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afşin Toplum Sağlığı Merkezi, okullarda düzenlediği resim yarışması ile akılcı ilaç kullanımına dikkat çekti.

Afşin genelindeki okullarda düzenlen 'akılcı ilaç kullanımı’ konulu resim yarışmasında dereye giren öğrencilere ödülleri Afşin Toplum Sağlığı Merkezinde takdim edildi.

Afşin’deki tüm okulların katıldığını ve resim yarışmasına ilginin büyük olduğunu söyleyen Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı İlhan Demir, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Antibiyotikler başta olmak üzere ilaçların hekim kontrolünde, hastaların ihtiyaçlarına uygun olarak alınması gerektiğini belirten Demir, “Gereksiz İlaç kullanımının azaltılmasına yönelik toplumun bilinçlendirilmesi çalışmaları kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa bir resim yarışması düzenledik. Okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimizde bizlere fazlasıyla destek oldular. Gelen resimler arasında ödüle değer görülen 4 resmin sahiplerine ödüllerini verdik. Emeklerinden dolayı öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yarışmada 4 birinciden biri olan Hayati Vasfi Taşyürek Ortaokulu öğrencisi Yağmur Sertdemir ise yarışmaya katılmanın oldukça heyecan verici olduğunu söyledi.

Sertdemir, “Öncelikle çok mutlu ve gururluyum. Yarışmaya katıldığımda da çok heyecanlıydım ama başta annem ve babam sonra Hayati Vasfi Taşyürek Ortaokulu Resim Öğretmenim Ayşegül Koç’un destekleriyle özgüven kazandım ve birinci oldum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bu yarışmayı düzenleyen Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afşin Toplum Sağlığı Merkezine de şükranlarımı sunuyorum. “dedi.

Resim yarışmasında, Hayati Vasfi Taşyürek Ortaokulu öğrencisi Yağmur Sertdemir, Atatürk Ortaokulu öğrencisi Ahmet Muhammet Yanar, İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sudenur Geyik ve Afşinbey Ortaokulu öğrencisi Şadiye Esma Karabulut birinci oldu.

Editör: Haber Merkezi