Elbistan Şehit Er Cuma Potuk Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri,  'YBO Yuvamız olsun' SODES Projesi kapsamında, Afşin'deki tarihi ve turistik mekanları gezdi.   

Karaelbistan mahallesindeki 6 okuldan 95 dezavantajlı öğrencilerin katıldığı il içi gezilerde öğrenciler ilk durak olarak rehber eşliğinde Afşin Eshab-ı Kehf olurken daha sonra Dedebaba Türbesi, Tanır Hayati Vasfi Taşyürek Parkı, Ayrandede Türbelerini gezdiler. Afşin Eshab-ı Kehf'in tarihçesini ilgiyle dinleyen öğrenciler burada hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

Tanır Hayati Vasfi Taşyürek Parkı'nda doğanın tadını çıkaran öğrenciler Elbistan Afşin B Termik Santrali ziyaret etmek üzere Afşin-Elbistan B Termik Santrali ziyaret ederek santral hakkında bilgi aldılar.
 Türkiye'nin elektrik üretimi, Afşin- Elbistan B Termik Santrali'nin katkısı ve çalışmalar hakkında bilgi alan öğrenciler, böylesi büyük bir üretim merkezinin yakından tanımanın mutluluğunu yaşadılar. Daha sonra Pınarbaşı Mesire Alanı, Kale mevkilerini gezen öğrenciler son olarak Ulu Cami'yi ziyaret ederek Ulucami'nin tarihçesi hakkında bilgi edindiler.
Bu gezilerle Kalkınma Bakanlığınca desteklenen YBO Yuvamız olsun projesi içerisindeki geziler sona ermiş oldu. Sanatsal ve Sporsal Kursların devam ettiği projede kitap okuma kampanyaları ve spor tesisi yapım işleriyle devam edecek.

Editör: Haber Merkezi