Afşin’de temaslarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, beraberindeki Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur ve AK Parti Afşin İlçe Başkan İsmail Safi ile birlikte İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret etti.

Çiftçilerin sorunları hakkında yetkililerden bilgi alan Öçal, daha sonra AK Parti Afşin İlçe Başkanlığında halk buluşması gerçekleştirerek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Öçal, burada yaptığı konuşmada, “Afşin’imizi ziyaret ederek bir takım temaslarda bulunduk. Öncelikli olarak pandemi sürecinden etkilenen çiftçilerimizle bir araya gelerek, onların sorunlarını yerinde görüp hem de Afşin’in kendi tarımsal sorunlarıyla alakalı İlçe Tarım ve Ormancılık Müdürlüğümüz ile Afşin Ziraat Odası Başkanlığımızı ziyaret ettik. Tarım alanında Afşin’e yeni projeler neler olabilir noktasında istişarelerde bulunduk. Ardından Önder Vakfı aracılığıyla imam hatip ortaokulu öğrencilerine yönelik hazırladığı kaynak kitaplarının dağıtımını sağladık. Afşin İlçe Teşkilatımızda da halk buluşması gerçekleştiriyoruz. Afşinli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar, görüş ve önerileri alarak çözüm yollarını üretmeye çalışacağız”  ifadelerine yer verdi.

İlçede tarım yapılmayan arazilerin alternatif ürünlerle desteklendiğine değinen Milletvekili Öçal, şunları söyledi:

“Afşin artık marka ilçe olmaya başladı. Özellikle Afşin Belediyemizin yerelde gerçekleştirdiği proje ve çalışmalar şuanda ulusal alanda da duyulmaya başladı. Belediyemizin lavanta ve aromatik bitkiler yetiştirme konusunda önemli adımlar atıyor. Lavanta ve aromatik bitkilerle, Afşin’in tarıma elverişli olmayan kurak toprakları, arazileri üretime kazandırması ve alternatif ürün çeşidi geliştirilmesi bizleri sevindiriyor. Bu çalışmalar sonucunda Afşin’in Türkiye’de örnek ve rol model olacak bir ilçe olacağına inanıyoruz.”

Afşin isminin lavantayla anılacağını belirten Öçal, “Geçtiğimiz yıl hasadı yapılan lavantalar işlendi, sabun haline getirildi ve Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinde dağıtılması için tarafımıza gönderildi. Gerçekten de çok ince düşünülmüş, şık tasarlanmış sabun hediyemizi milletvekillerimize dağıttık. Buradaki amacımız Afşin’de üretilen lavantayı ilçemizin eski ismi olan Efsus markası adı altında Türkiye’ye duyurmak istiyorduk. Bunu meclisimizdeki bir siyasi parti hariç tüm partilerin milletvekilleri ve genel başkanlarına ilettik. İnanılmaz olumlu geri dönüşler aldık. Birçok milletvekilimiz; ‘Lavanta Afşin’de yetişiyor mu?’, ‘Nasıl yetişiyor?’,  ‘Ne kadar alanda üretim yapılıyor?’ , ‘Bu işi nasıl başardınız?’ gibi sorular sorarak Afşin’imizi tebrik ettiler. Bu çalışmanın arkasında belediyemiz var. Siyasiler olarak da tanıtım noktasında elimizi taşın altına koymaya hazırız. Afşin lavanta ve diğer aromatik bitkilerin yetiştirilmesi noktasında Türkiye’nin marka şehir olmaya aday. Bu projeleri üreterek ilçemize katkı sağlayan Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e ayrıca teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi