Afşin Nüfus Müdürlüğü, 2 Ocak itibarıyla uygulamaya geçirilen "Çipli Kimlik Kartı" başvuruları için hafta içi fazla mesai uygulamasına devam ediyor.  Nüfus Müdürlüğü 19.00'a kadar hizmet veriyor.

Afşin’de Nüfus cüzdanlarının yerini alacak olan yeni kimlik kartı için Afşin Nüfus Müdürlüğü'ne başvuran 5 bin 853 kişi kartlarını aldı. Yeni kimlik başvuruları mesai günleri içerisinde her gün 08.00-19.00 arası ve öğle arasında da kabul edilmekte.

Daha fazla vatandaşın çipli kimlik kartı başvurusuna cevap verebilmek için fazla mesai uygulamasının devam ettiğini belirten Afşin Nüfus Müdürü Ramazan Yıldız, Afşin'de sabah saat 08.00 ile akşam saat 19.00 arasında yeni kimlik işlemlerinin yapıldığını söyledi.

Yıldız, " Nüfus cüzdanını, yeni kimlik ile değiştirmek isteyen daha çok vatandaşımıza ulaşmak ve daha hızlı bir şekilde işlemlerin yapılması fazla mesai düzenlemesine gidildi. Nüfus Müdürlüğündeki fazla mesai düzenlemesi, özellikle normal mesai saatlerine göre çalışan vatandaşlarımıza yarıyor. Çünkü saat 17.00'da işten çıkan bir vatandaşımız saat 19.00'a kadar Nüfus Müdürlüğümüze gelebilir ve yeni çipli kimlik kartı başvurusunda bulunabilir. Vatandaşlarımız ayrıca öğlen arası da gelerek yeni kimlik için başvurularını gerçekleştirebilirler." dedi.


Yeni kimlik için gerekli belgeler?

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı çıkarmak için; son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet biometrik fotoğraf, nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukatlık kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça tanzim edilmiş talep belgesi gibi kimlik tespitine yarayan belgelerden biri ile Nüfus Müdürlüğü'ne gidilmesi gerekiyor. 15 yaşını tamamlamış olanların ve reşit kişilerin biometrik verisi alınacağından şahsen müracaat edilmesi gerekiyor. 15 yaşından küçüklerin müracaatları ise velisi tarafından yapılacak. Başvurusu kabul edilenlerin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı beyan edilen adrese posta ile gönderilecek olup ilgilinin kendisi veya kartı almaya yetkili kıldığı kişi tarafından teslim alınacak. Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanları yeni Türkiye Cumhuriyet Kimlik Kartı alıncaya kadar geçerli olacak.

Doğum ve değişiklik nedeniyle düzenlenen kartlar 16 TL

Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı bedeli 16 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı bedeli de yine 16 TL olarak belirlendi. Kayıp nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ise 32 TL olacak.

Adrese Gönderilecek
Başvurusu kabul edilenlerin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı beyan edilen adrese posta ile gönderilecek olup ilgilinin kendisi veya kartı almaya yetkili kıldığı kişi tarafından teslim alınacak. Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanları yeni Türkiye Cumhuriyet Kimlik Kartı alıncaya kadar geçerli olacak.

Editör: Haber Merkezi