Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde Nevruz Bayramı düzenlenen programda coşkuyla kutlandı.

Nevruz Ateşi’nin yakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Nevruz kutlamasının açılış konuşmasını, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Rektör Can yaptığı konuşmada; “Orta Asya'dan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz, her ulusun kendi kültürel değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin coşkuyla karşılandığı bir gündür” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise; “Bugün tarihi geçmişi yaklaşık 2800 yıla uzanan ve 200 milyonu aşkın Türk dünyasında coşkuyla kutlanan Nevruz Bayramı kutlamaları için bir aradayız. Nevruz elbette, baharın gelişini müjdeler. Bütün unsurlarıyla tabiatın, insanın ve içinde yer aldığımız evrenin yeniden uyanması, yenilenmesi ve yeniden dirilmesidir” diye konuştu.

Vali Ömer Faruk Coşkun ise yaptığı konuşmada, “Bugün Baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin habercisi, Nevruz Bayramı’nı kutlamanın sevinci içerisindeyiz. Balkanlardan Orta Asya’ya kadar çok büyük bir coğrafyada baharın müjdecisi olarak kutlanan Nevruz Bayramı, binlerce yıldır bir arada yaşayan farklı kültürler arasındaki sevginin ve dostluğun sembolüdür. Aynı coğrafyada dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin yaşayan kadim bir milletin evlatları olan bizler, tabiatın uyanışını, gönüllerin ve zihinlerin de uyanışına vesile olarak görmeli, medeniyetimizin farklı renk ve dokularını sevgi ve hoşgörü ortamında yakınlaştırarak, birliğimizi güçlendiren Nevruz geleneğini gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Tıpkı geçmişi birlikte oluşturduğumuz gibi, geleceğimizin de birlikte inşa edilmesini sağlamalıyız” dedi. 

Açılış konuşmalarının ardından çeşitli etkinliklerle devam eden programda, Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları temsili olarak örs üzerinde demir dövüp, ateş üstünden atladılar.

Programa, Vali Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, protokol üyeleri ve öğretim görevlileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi