Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Afşin Sanayi istikameti girişi (Afşinbey Caddesi)‘nde başlatılan 3,5 kilometrelik yol çalışması, aradan 5 ay geçmesine rağmen bir türlü tamamlanamadı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Afşinbey Caddesi’nde Nisan ayında yol ve altyapı çalışmalarına başladı.

Yaklaşık 3,5 kilometre uzunluğundaki ana şehir giriş çıkışını sağlayan ve en fazla kullanılan Afşinbey Caddesi’ndeki yol ve altyapı çalışması aradan 5 ay geçmesine rağmen bir türlü tamamlanıp vatandaşın  ulaşımhizmetine açılamadı.

TALİHSİZ YOL, 5 AYDA 2 TRAFİK KAZASINA SEBEP OLDU

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma başlatılan Afşinbey Caddesi’nde 5 ay içerisinde 2 trafik kazası meydana geldi.

Yaşanılan bu iki trafik kazasında biri çocuk olmak üzere toplam 2 kişi yaralandı.

Afşinbey Caddesi’ni kullanan vatandaşlar ve araç sürücüleri,5 aydır şantiye halinde olan ve yaklaşık 5 aydan bu yana Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından bizzat verilen tüm sözlere rağmen tamamlanamayan yol çalışmasındaki aksaklıklar nedeniyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne isyan ediyor.

SİYASİLERİN SÖZLERİ YERDE KALDI

Afşinbey Caddesi üzerindeki yol ve altyapı çalışmalarının Nisan ayında temel atma töreni gerçekleşmişti.

Temel atma törenine katılan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bu yolun 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde tamamlanacağını kaydetmiş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ise, Afşinbey Caddesi’ndeki drenaj çalışmasının 4-5 gün içerisinde bitirileceğini ve bu yolun mayıs ayı içerisinde tamamlanacağını belirtmişti. Aradan tam 5 ay geçmesine rağmen verilen sözler ayaklar altında kaldı. Yol çalışması, Afşin’deki tüm kamuoyu baskılarına rağmen bitirilemedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Afşin kamuoyundan gelen tepkiler üzerine , Ramazan ayı içerisinde 27 Temmuz Pazartesi günü Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil ile birlikte Afşin’e gelerek yol çalışmalarını inceledi.

İnceleme sonrası Afşin halkından özür dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,daha önce verdiği tüm sözlerin üzerine yenisini ekleyerek, yol çalışmasının “ramazan bayramına kadar”tamamlanacağını kaydetmişti.

Bu ikinci sözün de üzerinden 2 ay geçmesine rağmen malum yol çalışması yine tamamlanmadı.
 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU:“1 oy bile çok kıymetli”

Başbakan Ahmet Davutoğlu 27 Ağustos-13 Eylül 2015 tarihleri arasında 81 ilde yer alan 85 seçim çevresinde 157 bin 907 kişiyle 4 ayrı araştırma şirketinin yaptığı anket sonuçlarını yorumladı. Son dönemde yapılan en kapsamlı kamuoyu araştırmasında AK Parti'nin 7 Haziran'a göre oylarını yüzde 3.3 artırarak yüzde 44.2'ye ulaştığı bilgisi verildi.Başbakan hemen kurmaylarıyla il il sonuçları değerlendirdi.“Oylardaki yükselişi devam ettirmek için daha çok çalışılması lazım. Hata yapılmaması lazım” talimatını verdi.

Davutoğlu’nun, oy oranı ve milletvekili sayısının tek başına iktidar hedefi açısından bu kadar bıçak sırtı olduğu tablo karşısındaki tepkisi ne mi oldu?
“1 oy bile çok kıymetli” dedi.“Tek tek herkesle konuşacaksınız, her kapıya gideceksiniz, anlatacaksınız” talimatını verdi.

 

FEN İŞLERİ DAİRE BAŞKANI HARUN BUZ’DAN İLGİNÇ AÇIKLAMALAR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Harun Buz, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ömer Kösebalaban ile yaptığı telefon görüşmesinde ilginç açıklamalarda bulundu.

Fen İşleri Daire Başkanlığı olarak yol çalışmasındaki gecikme nedeniyle kendilerinin suçsuz olduğunu, bu gecikmeden tamamen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ)’ninsorumlu olduğunu kaydederek KASKİ’yi suçladı.

Ömer Kösebalaban’ın, “Yol çalışmaları başlayalı 5 ay oldu. Neden hala bitirilemedi?” mealindeki ısrarlı sorularının ardından ilginç açıklamalarda bulunan Buz, daha fazla bu konu hakkında konuşmak istemediğini,şekerinin yükseldiğini belirterek, “Beni neden arıyorsun,KASKİ’yi ara” ifadesini kullandı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a soruyoruz!

Vatandaşlar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde “yol” işleri için KASKİ’yi, su ve kanalizasyon işleri için de Fen İşleri’ni mi arayacak?

 

KAMUOYU ADINA SORUYORUZ

Bu yol ne zaman tamamlanacak?

3,5 kilometrelik bir yol verdiğiniz sözlere rağmen 5 ayda neden tamamlanamadı?

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ihale edilen bu yolda ihaleyi alan firmada mı sorun çıktı?

Eğer ihaleyi alan firmada sorun var ise, bu yol çalışması Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla tamamlanamaz mıydı?

Yaz ayının bitmesiyle birlikte yol çalışmalarına devam edilecek mi?

Devam edilecekse çalışmaların kaç ayda tamamlanması planlanıyor?

Büyükşehir Belediyesi imkanlarına göre3,5 km ile gayet kısa bir yol olmasına rağmen çalışmaların tamamlanmamasının sebebi nedir?

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş milletvekilleri ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç bu yolun tamamlanmadığından haberleri yok mu?

Haberdarlarsa bu yolun biran önce bitmesi gerektiği noktasında ne gibi çabaları var?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi birimleri arasında sorunlar mı var?

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ile KASKİ arasında çatışmamı var? 

Editör: Haber Merkezi