Afşin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından cuma namazı sonrasında vatandaşa ’Kurban Rehberi’ kitabı dağıtımı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kurbanın nasıl seçileceği, nasıl kesileceği ve sonrasında elde edilen etin nasıl muhafaza edileceğinin ayrıntılı bir şekilde anlatıldığı ’Kurban Rehberi’ Afşin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Ulu Camii’nde kılınan cuma namazı sonrasında vatandaşa dağıtıldı.

Vatandaşların kurban vecibesini yerine getirmeden önce kesinlikle bu rehberi okuması gerektiğini söylen Afşin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, "Bakanlığımız bu hizmeti yaparken vatandaşlarımızın kurban hizmetlerini nasıl daha iyi, daha sağlıklı yapar, onun bir gereklilik olduğunu bilerek böyle bir rehber yayınladı. Rehberimizin içeriğinde kurban seçilirken nelere dikkat edeceğiz, hangi kriterleri arayacağız onlar mevcut. Burada dağıtmamızın amacı da daha çok duyarlılığın arttırılmasını sağlamak. Kesinlikle bu rehberin okunarak kurban vecibesinin yerine getirilmesinin daha faydalı olacağı kanaatindeyiz" dedi.

İçerisinde kurbanlık olabilecek hayvanlar, özellikleri ve son olarak kurban derisinin tuzlanmasına kadar geniş bilgilerin bulunduğu Kurban Rehberi kitapçığını alan vatandaşlar yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi